Social

# centru bucuresti inchis #circulatie centru bucuresti

Circulatia rutiera in centrul Bucurestiului va fi inchisa in weekend. De ce a fost luata aceasta masura

Circulatia rutiera in centrul Bucurestiului va fi inchisa in weekenduri, incepand de sambata aceasta, 23 mai. Primaria Capitalei crea 7 zone de promenada pentru a incuraja mișcarea în aer liber, cât și utilizarea mijloacelor de transport alternativ. Masura va fi valabilă pe durata stării de alertă.

Din cauza restricțiilor de funcționare a spațiilor de alimentație publică și de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucureștenii vor dori să se plimbe mai mult prin oraș, iar cea mai bună soluție este instituirea unor zone pietonale pe anumite artere din centrul orașului, unde circulația mașinilor să fie interzisă, potrivit comunicatului. Zonele vor fi deschise doar pietonilor în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 08:00 – 22:00.

Cele 7 zone pietonale de weekend

Zona 1 – strada Polonă (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.
Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnița Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independenței.
Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piața Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.
Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei
Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Bălcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.
Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu.
Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piața Constituției și locala de vest a pieței Unirii).

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea