Social

#masini #politie # masini inmatriculate bulgaria # inmatriculare bulgaria

Circulatia masinilor inmatriculate in Bulgaria ar putea fi limitata

Politia Romana intentioneaza sa limiteze circulatia pe teritoriul tarii a autovehiculelor inmatriculate in Bulgaria sau alte tari ale Uniunii Europeme, se arata intr-un proiect inaintat de Politia Rutiera Ministerului de Interne.

Motivul ar fi faptul ca vehiculele sunt mult mai greu de verificat in trafic, iar in cazul in care incalca legea, conducatorii acestora pot scapa de sanctiunile primite in Romania.

Proiectul prevede ca soferii care conduc masini inmatriculate peste hotare au voie sa circule cu ele maximum trei luni pe soselele romanesti.

Practic, la prima oprire in trafic, automobilul va fi introdus intr-o baza de date a politiei. Dupa 90 de zile proprietarul sau este obligat fie sa-l inmatriculeze in Romania, fie sa-l scoata din tara, scrie realitatea.net.

In ultimii ani, tot mai multi romani au ales sa-si inmatriculeze in Bulgaria masinile second hand cumparate din strainatate. In acest fel, proprietarii 'scapau' de plata taxei de poluare din Romania.

Potrivit estimarilor facute de politia rutiera, aproximativ 100.000 de masini cu numere de Bulgaria circula in prezent pe teritoriul Romaniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea