Social

#facturi compensate #electricitate #facturi

Cine sunt romanii care vor beneficia de facturi compensate la electricitate

Dupa ce mai multi romani s-au trezit cu facturi uriase la curent, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anuntat ce categorii de romani vor beneficia de compensare la facturile la electricitate incepand cu 1 noiembrie. Astfel, potrivit ministrului, romanii cu venituri medii sau consum mediu vor primi compensare. Potrivit acestuia, 4,5 milioane de gospodarii, peste 10 milioane de romani, consuma pana in 1.000 de kWh pe an, informeaza Agerpres.

 

„Pe langa compensarea consumatorilor vulnerabili, vrem sa compensam consumatorii pana la venitul mediu sau consumul mediu si vrem sa compensam in totalitate aceasta iarna, care incepe la 1 noiembrie si se termina la 31 martie”, a precizat Virgil Popescu, dupa intalnirea care a avut loc la Palatul Victoria intre premierul Florin Citu si reprezentantii ANRE, ai Consiliului Concurentei, ai Transelectrica si ai bursei de energie OPCOM, pe tema preturilor la energie electrica si gaze naturale.

„Acum calculam impactul bugetar, dar sursa de finantare este clar impozitul pe venitul suplimentar din dereglementarea pretului gazelor, iar din estimarile noastre sumele sunt de doua ori mai mari decat anul trecut, intrucat si pretul este mai mare, impozitul pe dividende al companiilor unde statul este actionar si nu uitati ca de la Hidroelectrica statul are acel dividend suplimentar de 800 de milioane de lei inca nevirat si care este tinut ca sursa de finantare pentru compensarea la electricitate”, a spus Virgil Popescu. Intrebat cum se va realiza efectiv aceasta compensare, Popescu a raspuns: „Daca vorbim de compensare la nivelul venitului mediu vorbim de un procent pentru toti cei care au un venit mediu in Romania, iar daca vorbim de compensare in functie de consumul mediu, vorbim de un numar de kWh din factura. Lasati-ne sa finalizam toate datele”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea