Social

#tichete masa #impozit #tva

Cine mai primeste tichete de masa dupa impozitare?

Impozitarea tichetelor de masa, cadou, cresa si vacanta ii va afecta doar pe unii romani. In functie de locul de munca, angajatii le pot primi la fel ca inainte, pot primi mai putine sau pot scoate din buzunar impozitul de 16%.

Firmele trateaza diferit impozitarea tichetelor de masa. Multi patroni le foloseau pana acum pentru a suplimenta veniturile angajatilor fara sa plateasca nimic statului, dar noile reglementari fiscale vor afecta ori buzunarul patronului, ori pe cel al angajatului.

In timp ce in unele firme situatia nu este clara, multi patroni au hotarat deja cine va suporta costul noului impozit. Iata ce au declarat cativa patroni si directori de resurse umane pentru Ziare.com:

"O sa oferim in continuare , dar le scadem pe toate cu 16 la suta. O sa dam mai putine, cu echivalentul acestui impozit", a declarat, pentru Ziare.com, Stefan Vuza, proprietarul grupului industrial Serviciile Comerciale Romane.

"Este putin neclar. Daca, asa cum ne asteptam, vor fi impozitate doar cu 16 la suta, fara a se considera veniturile respective fiind de natura salariala si sa se mai aplice si alte taxe, atunci o sa le acordam in continuare", a spus Doru Mardare, director general ITC Networks.

"Sunt oferite in continuare. Angajatul va suferi doar impozitul pe care il aplica statul, conform legislatiei. Bonusurile de performata se ofera in continuare, la acelasi nivel", a declarat Oana Calcan, director resurse umane TechTeam.

 

Tu in ce mod esti afectat de impozitarea tichetelor?

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea