Social

#atac #acuzare #atentat #suspecti #boston #dispozitiv exploziv #atentat boston

Cine a pus la cale atentatul de la Boston

Jokar Tarnaev, singurul suspect ramas in viata in cazul atentatului de la Boston, a declarat autoritatilor americane ca fratele sau, Tamerlan, care a fost ucis in urma unor schimburi de focuri cu fortele de ordine, a pus la cale dublul atentat cu bomba, dar si ca ei nu fac parte din nicio grupare terorista.

Potrivit investigatorilor, cei doi frati care au planuit atacul din Boston fac parte din categoria jihadistilor autoradicalizati.

Jokar Tarnaev, care este ranit si retinut intr-un spital din Boston, a declarat ca fratele sau voia doar sa apere islamul de atacuri, insa anchetatorii spun ca fac verificari pentru a afla daca acesta spune adevarul si daca cei doi frati au actionat singuri sau au avut complici.

Jokar, de 19 ani, a fost retinut si acuzat pentru utilizarea si conspirarea in vederea utilizarii de armament de distrugere in masa ce a provocat morti, dar si pentru distrugere cu intentie a unei proprietati folosind dispozitiv exploziv.

Pe durata audierilor, Tarnaev a comunicat cu anchetatorii prin semne, iar acestia intra la fiecare patru ore in salonul tanarului pentru a-l interoga. Acestuia i-a fost desemnat un avocat din oficiu pentru a-l reprezenta.

Investigatorii incearca sa afle de la Tarnaev daca exista si alte bombe sau substante explozive ascunse, in afara celor deja gasite.

Jokar Tarnaev a fost impuscat in cap, gat, picioare si intr-o mana, insa nu exista informatii daca a fost ranit in timpul capturarii. Potrivit sefului Politiei din Boston, Ed Davis, cei doi frati aveau asupra lor in momentul capturarii explozivi si se pregateau de un nou atac.

Ed Davis a declarat, de asemenea, ca el considera ca in atac nu au mai fost implicate si alte persoane, iar cei doi frati, Jokar si Tamerlan Tarnaev, au fost "cei doi actori majori in violentele" care au avut loc la maratonul din Boston.


Sursa foto: newsbucovina.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea