Social

#covid #benjamin netanyahu #vaccin

Cine a fost prima persoana din lume care a fost vaccinata impotriva Covid. Cum a fost convinsa sa imunizeze

Primul vaccin impotriva Covid a fost administrat unei persoane din Israel. Si nu este vorba despre orice persoana, ci de una foarte importanta, cu functie in stat. Mai exact, primul vaccin anticovid a fost administrat in Israel premierului de atunci, Benjamin Netanyahu.

 

Medicul Herman Berkovits a povestit in detaliu aceasta poveste si a explicat de ce Benjamin Netanyahu a vrut sa fie prima persoana care se vaccineaza impotriva Covid.

Medicul a marturisit ca a fost contactat intr-o dimineata de premierul Israelului, care se ducea la aeroport sa primeasca primele doze de vaccin.

"Noi aproape in fiecare zi vorbim si de multe ori chiar de doua, trei ori.", a spus Berkovits. Acesta l-a intrebat daca poate sa faca vaccinul, pentru ca el doreste sa fie prima persoana vaccinata pentru a da un exemplu cetatenilor.

"Va dati seama, totul depindea de mine, de cele 10 secunde; sa dau un raspuns - daca premierul israelian face sau nu vaccin. I-am spus *Esti un om sanatos. Poti sa faci acest vaccin.

A ajuns la aeroport in 20 de minute si intr-o mare festivitate s-au primit cateva sute sau mii de doze de vaccin. Asta a fost in culise, cand el a hotarat sa fie primul om din Israel care sa primeasca acest vaccin.", a povestit dr. Berkovits la DC News TV.

Herman Berkovits, medicul si prietenul lui Benjamin Netanyahu, a precizat apoi ca, in urmatoarele zile, a facut "totul felul de examinari medicale". "Eu stiam ca e bine, urmaream tot timpul starea lui medicala. Toate examinarile au fost bune.", a adaugat dr. Berkovits.

Dupa ce chiar el s-a imunizat si a asteptat sa vada ce reactii are, premierul Netanyahu s-a hotarat ca pe 19 decembrie 2020 sa dea "unda verde" campaniei de vaccinare. Cu o zi inainte, l-a sunat pe dr. Herman Berkovits ca sa stabileasca niste detalii.

"Eu n-am stiut ca o sa fiu primul care o sa faca (n.red. sa administreze) acest vaccin pentru ca de obicei nu ma bag in treburile politice. (...) Am plecat pe 19 decembrie cu un microbuz spre spital. Pentru mine a fost o mare surpriza. N-am crezut ca va fi asa, totul mediatizat.

Am ajuns acolo cu el, am baut o cafea, am vorbit si deodata, intr-un loc cu toata media. Erau sute de televiziuni. Eu n-am stiut treaba asta, am avut putine emotii desi in viata mea, asa, nu mi-e teama sa fac un vaccin! Am facut mii si mii.", a spus dr. Herman Berkovits.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea