Social

Cinci televiziuni vor telecomanda Ligii 1

TVR, Telesport, Realitatea TV, Antena 1 si Kanal D s-au inscris la licitatia pentru noul contract privind drepturile tv ale campionatului intern.

Suma de pornire uriasa, 54 milioane de euro, pe care presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitica Dragomir , a impus-o in caietul de sarcini referitoare la licitatie pentru noul contract privind drepturile TV asupra Ligii 1 pe urmatorii trei ani nu a speriat televiziunile.

Cinci posturi – TVR, Antena 1, Realitatea TV, Kanal D si Telesport – au achizitionat caietul de sarcini, aducind astfel in bugetul LPF 200.000 de euro. PRO TV, detinatoarea exclusiva a drepturilor asupra Ligii Campionilor, nu a intrat in competitie din cauza unor litigii mai vechi cu LPF dintr-un contract anterior.

Licitatia cu strigare si deschisa presei va avea loc pe 31 martie, iar fiecare competitor va trebui sa pluseze la fiecare strigare cu minim 500.000 de euro.

Intregul proces va fi supervizat de elvetianul Thomas Grimm, fost director la UEFA cu probleme de marketing, drepturi sportive, management si publicitate in perioada 1992-1996.

Ultimul contract referitor la drepturile tv asupra campionatului intern a fost cistigat de Telesport, care a platit circa 28 de milioane de dolari pentru patru ani de contract. In caz de egalitate de oferte, postul condus de Horatiu Nicolae are, prin precedenta intelegere, drept de preemptiune. 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea