Social

Soferii utilajelor de deszapezire au privit indiferenti cum jucatorii si staff-ul tehnic ieseau din autocar prin parbriz si trapa de aerisire.


In drum spre casa dupa prima etapa a returului cu Rapid, disputata duminica seara in Giulesti, jucatorii FC Vaslui si staff-ul tehnic au fost implicati intr-un accident rutier. Luni dimineata, in jurul orei 3.30, la 20 km de Vaslui (in Crasna), autocarul a fost nevoit sa reduca viteza la circa 20 km la ora deoarece carosabilul devenise sticlos, iar zapada acoperea in strat gros DN 24. Gata, ne ducem!, a rostit speriat soferul Petru Ciulei dupa ce a realizat ca nu mai poate controla colosul, inmatriculat VS-04-DAC. Cateva secunde autocarul a dansat haotic dupa un viraj lin la dreapta, a iesit in decor si s-a rasturnat in camp pe partea dreapta, intr-un sant de circa 2 metri. Jucatorii, asezati initial pe primele banchete, s-au vazut nevoiti sa sparga parbrizul securizat, usile fiind blocate. Cei din spate au deschis trapa de aerisire din plafon. In timp ce fotbalistii se strecurau prin parbriz si trapa, soferii a doua utilaje de deszapezire treceau nepasatori pe sosea, fara sa le sara in ajutor. Drumarii indepartau zapada fara sa imprastie material antiderapant si priveau senin autocarul rasturnat si zarva dimprejur. Speriati rau si cu contuzii usoare, fotbalistii au sarit in ajutorul preparatorului lor fizic, Constantin Bihir (31 de ani), care lesinase si parea ca suferise o comotie (gura fiindu-i inclestata). Dupa jumatate de ora, la locul accidentului au ajuns pompierii, care nu au putut decat sa epuizeze rezervele proprii de nisip si sare. Inimaginabil! Eram la 45 de minute in spatele autocarului. De la Ramnicu Valcea pana la Crasna nu am vazut pe tot drumul nici o masina de deszapezire. Puteau sa arunce doua lopeti de antiderapant ca nu era viscol. Gasesc intodeauna scuze cand sunt neputinciosi..., ne-a declarat indignat finantatorul echipei vasluiene, Adrian Porumboiu . Ambulantele ajunse cu greu la Crasna au transportat la spital maseurul si alti cinci fotbalisti, printre care Jovanovic, Ilie Baicu si Dan Pasla. Doar preparatorul fizic a necesitat spitalizare , fiind transportat in cursul zilei de ieri de la Spitalul Judetean Vaslui la Spitalul de Neurochirurgie Sfanta Treime din Iasi. Traficul intre Vaslui si Barlad a fost blocat cateva ceasuri. Atat masina cu antrenorul Mircea Rednic si finantatorul Adrian Porumboiu, cat si cele doua autobuze cu suporteri (intre care unul cu geamurile sparte de suporterii giulesteni) au ramas blocate in trafic mai bine de doua ore, pana carosabilul a devenit practicabil, iar autocarul rasturnat a fost repus pe roti cu o automacara. Fotbalistii scapati doar cu sperietura au ajuns la Vaslui cu un autocar al suporterilor, fiind cu greu convinsi sa urce la bord, ca nu vor mai derapa pana la Vaslui. Au spart geamurile la un autocar, dar nu e nimic iesit din comun. Suporterii rapidisti sunt cei mai frumosi suporteri. Am toata admiratia pentru ei fara sa fiu malitios, ne-a mai spus Adrian Porumboiu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea