Social

Cinci alimente care lupta cu gripa

Ca sa rezistati mai bine la atacul virusurilor ce duc la gripe sau raceli, mancati carne de vita, ciuperci, cartofi dulci . Carnea de vita, bogata in zinc, cartofii dulci, cu un continut mare de vitamina A, sau ciupercile, care regenereaza celulele albe, sunt de baza in sezonul rece pentru a va proteja impotriva virusurilor sau a bacteriilor, va sfatuiesc specialistii americani, citati pe site-ul www.prevention.com. Pentru a va intari sistemul imunitar mai puteti bea multe ceaiuri. Cand le preparati, aveti grija sa agitati continuu pliculetele in cana, pentru a elibera de cinci ori mai multi antioxidanti decat daca le-ati prepara fara sa „agitati”. Carnea de vita ajuta celulele albe. Deficienta de zinc este des intalnita in randul vegetarienilor sau a persoanelor care au renuntat la consumul de carne de vita . Specialistii va avertizeaza ca cea mai mica deficienta de zinc poate creste considerabil riscul de infectii. Acest lucru se explica prin faptul ca zincul are un rol important in dezvoltarea celulelor albe, care recunosc si distrug bacteriile sau virusurile, apreciaza cercetatorii americani de la „The Scripps Research Institute”. Pentru a va asigura 30% din necesarul zilnic de zinc, nu este nevoie decat de aproximativ 90 de grame de carne de vita. Ca alternative, aveti la indemana carnea de gaina, cerealele fortificate, iaurtul sau laptele. Cartofii dulci va intaresc rezistenta pielii. Cel mai mare organ din corp, pielea joaca un rol foarte important in apararea organismului impotriva infectiilor. Dar asta se intampla numai daca este sanatoasa, iar pentru acest lucru are nevoie de vitamina A, sugereaza nutritionistii. „Aceasta vitamina ajuta la regenerarea tesutului conectiv, care leaga pielea de oase”, explica David Kitz, director al Centrului de Cercetare si Preventie Yale-Griffin, din Derby. Cea mai buna sursa de vitamina A sunt alimentele bogate in betacaroten, pe care organismul le transforma in vitamina A. Nutritionistii va sfatuiesc sa consumati cartof dulce, denumit si batata, care nu are nimic in comun cu un cartof obisnuit. Are, insa, o cantitate considerabila de betacaroten. Ati putea consuma si morcovi sau dovlecei preparati sub forma de placinta ori piureuri. Ciupercile fac celulele albe mai agresive. „Studiile anterioare arata ca aceste alimente cresc numarul celulelor albe si le fac mult mai agresive in fata agentilor patogeni”, spune Douglas Schar , director al Institutului de Medicina Naturista din Washington. (continuarea in Evenimentul Zilei) Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea