Social

#coronavirus #stare de urgenta # coronavirus romania

Cifre alarmante! Un milion de cazuri in septembrie. Revenim la starea de urgenta

Scenarii sumbre pentru Romania. In septembrie am putea ajunge la un milion de cazuri de coronavirus. Mai mult, la inceputul lunii august, potrivit unui raport care a ajuns pe masa Comitetului pentru Situatii de Urgenta, Romania ar putea reveni la starea de urgenta.

Acest lucru se va intampla in cazul in care numarul imbolnavirilor de coronavirus va continua sa creasca. Iar acest lucru se impune deoarece distantarea fizica nu este respectata, iar spitalele au ramas fara locuri la terapie intensiva.

Potrivit scenariului, Romania ar putea inregistra luna august intre 2.000-4.000 de cazuri grave, care vor avea nevoie de terapie intensiva. Cei care au participat la analiza au luat in calcul distantarea sociala si spun ca in momentul in care vom respecta regulile vor scadea si cazurile de coronavirus.

Numarul de cazuri de coronavirus a crescut in Romania cu 54,3% fata de saptamana trecuta. Scenariul pesimit spune ca Romania ar putea ajunge la un milion de infectari in septembrie, se arata in analiza specialistilor.

„Cresterea supra-exponentiala va continua pana cand distanta sociala va incepe sa creasca. La actuala distanta sociala si actualul prag (estimat) de siguranta, la 1 august am avea intre 20.727 si 24.246 cazuri active, peste dublul numarului de cazuri actuale. La terapie intensiva ne asteptam sa avem la 1 august, in aceste conditii, intre 1.036 si 1.697 internari”, se arata in document, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea