Social

Chirurgie estetica fara frontiere

Nou-venitii in UE au mai gasit o cale de a afisa avantajele de necontestat pe care le aduc vechilor membri ai clubului european. Clinicile de chirurgie estetica din Cehia, Slovacia, Ungaria sau Polonia se intrec in a oferi preturi atragatoare pentru clientii occidentali care nu isi permit o operatie de infrumusetare in propria tara.

Acesta, scrie ziarul italian Il Tempo, preluat de Rompres, este motivul pentru care chirurgia estetica la pret redus cunoaste un adevarat boom, iar asa-numitul turism de infrumusetare devine un fenomen demn de luat in seama.

Potrivit unui sondaj recent al Institutului Piepoli, realizat pentru agentia de presa AND Kronos, aproximativ 10a din italieni sunt dispusi sa plece intr-o vacanta in care sa fie inclusa si operatia estetica. Oferte turistice sunt multe, iar destinatiile variate, de la Slovacia, Ungaria pana la Tunisia, Columbia si Brazilia, scrie Il Tempo.

Ofertele nu sunt atragatoare doar pentru femei. Si barbatii vin puternic din urma la capitolul chirurgie estetica si prefera, pe langa rinoplastie sau transplant de par , chiar lifting si liposuctie . Pretul operatiilor facute in cabinetele din estul Europei sau din Tunisia este de doua ori mai mic decat cel din Italia.

Britanicii aleg Praga

Una dintre destinatiile preferate in materie de chirurgie estetica la pret redus pare a fi Praga, unde mii de turisti sosesc anual pentru un lifting, un implant mamar sau o liposuctie la tarife care bat concurenta. O mare parte din practicantii turismului de infrumusetare la Praga sunt britanici, scrie The Sunday Times, care observa ca numarul clinicilor pragheze care trateaza straini a crescut de la numai una la peste 100, din 1997 si pana in prezent.

Analistii citati de Sunday Times precizeaza, de altfel, ca numarul strainilor care apeleaza la serviciile medicale din estul si centrul Europei a crescut mult in ultimii ani. Si asta nu numai la capitolul chirurgie estetica.

Motivele pentru care britanicii practica turismul de frumusete la Praga sunt lesne de inteles. Un implant mamar, care la Londra costa 6.250 de euro, ajunge in capitala Cehiei la numai 3.600. In acelasi timp, o liposuctie este taxata cu 5.000 de euro in Marea Britanie si cu numai 2.000 de euro in cabinetele pragheze. Iar daca o rinoplastie operata la Londra costa, la randul ei, in jur de 5.000 de euro, la Praga poate fi rezolvata cu putin peste 2.500 de euro.

Romania nu atrage inca atentia strainilor

Mihaela Leventer, presedintele Societatii Romane de Medicina Estetica, ne-a precizat ca in tara noastra nu se poate vorbi deocamdata despre turism de infrumusetare, asa cum este cazul Poloniei, Ungariei sau Cehiei. Preturile practicate in Romania sunt destul de mici, in jur de 2.000 de euro pentru un implant mamar, mai ieftin decat la Praga, spre exemplu.

Tarifele avantajoase si specialistii buni din clinicile romanesti nu sunt insa de-ajuns pentru a atrage valurile de turisti. Ca si in cazul turismului clasic, lipsa investitiilor in infrastructura reprezinta un obstacol in calea strainilor care ar dori sa-si efectueze retusurile estetice in clinicile romanesti. Potrivit Mihaelei Leventer, cei care se opereaza in Romania la ora actuala sunt in principal cetateni romani stabiliti in strainatate sau cetateni straini care au lucrat in companiile din tara noastra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea