Social

# chirie cluj #chirie

Chirie in Cluj – Ce trebuie sa stii cand vrei sa te muti in inima Ardealului

Chirie in Cluj sa gasesti este o adevarata aventura. Mai ales acum, cand costurile le-au depasit pana si pe cele din Bucuresti. Iar daca nu esti de-ai locului, trebuie sa te informezi, sa nu ai parte de surpize neplacute.

Cei dornici sa stea cu chirie in Cluj stiu deja ca este destul de greu sa gasesti ceva convenabil. si asta pentru ca pana si cea mai ieftina garsoniera depaseste ca pret 200 euro pe luna. Doar cei mai putin pretentiosi pot beneficia de avantajele inchirierii unor apartamente mai mari. Caci costurile pentru chirie in Cluj la apartamentele de 3 camere, spre exemplu, sunt un pic mai mari decat cele ale unor garsoniere. Asadar, cativa prieteni pot convietui foarte bine intr-un apartament, cu un buget redus.

Timpul e pretios si cand stai cu chirie in Cluj

Dezvoltarea uluitoare a domeniului IT a facut din Cluj asa-numitul Silicon Valley al Romaniei. Cum se stie ca salariile sunt mari in acest domeniu si ca multi dintre angajati nu sunt localnici, proprietarii de locuinte au crescut fulgerator si preturile pentru chirie in Cluj. In plus, metropola ardeleana este si un centru universitar prestigios, care atrage sute de studenti an de an. Prin urmare, ca in orice oras mare, traficul este foarte aglomerat. si este extrem de important sa-i stii zonele, mai ales atunci cand cauti oferte de chirie in Cluj. Caci, degeaba gasesti o locuinta ieftina, daca vei scoate din buzunar multi bani pentru transportul spre si de la serviciu sau scoala.

Accesibilitatea conteaza

Atunci cand vrei sa stai cu chirie in Cluj sau chiar sa cumperi o locuinta, trebuie sa iti asumi responsabilitatea investitiei pe termen mediu sau lung. Iar asta presupune sa verifici cu atentie viitoarea locuinta, urmatind detalii precum finisajele, utilitatile, vecinii, chiar si mobilierul. Accesul facil la principalele artere de circulatie este primordial. Caci nimic nu poate compensa stresul provocat de blocajele din traficul urban la orele de varf. Un alt aspect extrem de important este acela ca orice intelegere verbala cu proprietarul trebuie reflectata si in scris! Desi o poate considera dovada de neincredere, poate evita astfel orice discutie, confuzie sau neintelegere ulterioara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea