Social

#dantura #chinezi #medicina #cercetatori #descoperire medicina #cercetatori chinezi

Chinezii au facut o noua descoperire revolutionara in medicina

Cercetatorii chinezi sustin ca au descoperit calea de a produce artificial dantura umana. Academia Chineza de Stiinta a anuntat in mod oficial ca echipa de specialisti ai institutiei a dezvoltat o metoda inedita de obtinere a unor structuri care imita perfect celulele stem pluripotente din dantura umana.

Experimentul are a condus la descoperirea fara precedent a presupus diferentierea celulei iPS derivate din urina umana si combinarea ei cu un mezenchim dentar prelevat din embrioni de soareci.

Rezultatul contopirii celor doua elemente a fost transplantat in organismul soarecilor si s-a concretizat in obtinerea de structuri asemanatoare dintilor, cu toate caracteristicile necesare: smalt dentar, dentina si pulpa dentara.

In plus, aceste structuri care ar putea sa permita productia artificiala a dentitiei au si alte proprietati fizice importante, precum duritatea si elasticitatea specifice danturii umane. Acelasi material genetic poate fi utilizat si pentru screening-ul medicamentelor sau in terapii clinice de regenerare, sustin cercetatorii chinezi.

Echipa de cercetare care a facut descoperirea recenta a fost condusa de Pei Duanqing, om de stiinta al Institutului de Biomedicina si Sanatate Guangzhou.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea