Social

#china #rusia #acord #frontiera

China si Rusia au semnat un acord de demarcare a frontierei

China si Rusia au semnat astazi un pact prin care au stabilit linia de demarcatie a frontierei lor de 4.300 de kilometri, care a fost scena unor confruntari armate in timpul Razboiului Rece.

Documentul a fost semnat de ministrul de externe chinez Yang Jiechi si omologul sau rus Serghei Lavrov , a anuntat agentia oficiala China Noua.

Rusia este dornica sa isi sporeasca exporturile de petrol, gaz si produse nucleare catre China, al doilea mare consumator mondial de petrol si energie, desi cresterea influentei internationale a acestei tari este privita cu oarecare anxietate de elitele de la Moscova.

Rusia, a carei imensa economie este in boom pentru al zecelea an consecutiv, si-a format legaturi apropiate cu Beijingul in mai multe dosare internationale, printre care Iranul si Coreea de Nord. Insa relatiile bilaterale in ultimul secol au inregistrat suisuri si coborasuri. Cele doua tari au trecut de la relatii foarte apropiate in anii '50, la suspiciuni si rivalitati un deceniu mai tarziu, cand s-au indepartat ideologic si au inceput confruntarile la frontiera comuna.

Cele doua tari au semnat un acord de demarcare a partii estice a frontierei in 1991, urmat de un acord suplimentar in 2004. O intelegere referitoare la frontiera vestica fusese semnata in 1994.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea