Social

# opunere ancheta #origine coronavirus #coronavirus #ancheta #china #oms

China se opune unei anchete amanuntite a OMS pentru depistarea originii pandemiei Covid-19

China a respins planul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) de a continua ancheta privind originea pandemiei de coronavirus. Acest lucru s-a intamplat dupa ce, saptamana trecuta, directorul OMS a propus inspectii la o serie de laboratoare din regiunile chineze unde au fost identificate primele cazuri de Covid, potrivit Agerpres.

 

Viceministrul chinez al sanatatii, Zeng Yixin, s-a declarat "extrem de surprins" de aceasta propunere, evocand "o lipsa de respect fata de bunul simt si o aroganta fata de stiinta".

Acesta a mai precizat ca unele date nu pot fi puse integral la dispozitia anchetei din preocupari legate de confidentialitate. Acesta a insistaat ca OMS trebuie sa “se debaraseze de interferentele politice".

Acesta a mai precizat ca spera ca OMS sa trateze realmente munca de stabilire a originilor Covid-19 ca pe o chestiune stiintifica, fara interferente politice. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea