Social

#jo. beijing #china #spion

China isi va spiona invitatii in hoteluri

China intentioneaza sa-si spioneze invitatii care vor sta in timpul Jocurilor Olimpice la hotelurile apartinand unor lanturi internationale.

Senatorul republican, Sam Brownback, a declarat ca Guvernul chinez a implementat un sistem pentru spionarea fiecarui invitat din hoteluri in timpul Jocurilor Olimpice.

De asemenea, senatorul a precizat ca mai intai a fost alertat de organizatii pentrru drepturile omului in legatura cu proiectele Beijingului de a supraveghea folosirea internetului in hotelurile straine, apoi a obtinut confirmarea din partea mai multor lanturi hoteliere internationale. El a refuzat sa numeasca aceste hoteluri, spunand ca ele ar risca amenzi usturatoare. "Refuzarea instalarii sau oprirea sistemului dupa instalare va fi sanctionata", potrivit unui document, care citeaza amenzi de 732 dolari pentru o persoana si 2.197 dolari pentru o organizatie.

Potrivit informatiei, jurnalistii, familiile atletilor, aparatorii drepturilor omului si alti vizitatori vor fi vizati de colectarea de informatii din partea Biroului chinez pentru securitate publica.

Departamentul de Stat a emis in martie un avertisment, potrivit caruia este posibil ca cetatenii americani sa fie supravegheati in timpul JO. China a spus atunci ca dispozitiile luate la nivel de securitate sunt conforme cu normele internationale.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea