Social

CFR, sufocat de interesele liderilor de sindicat

Lista liderilor sindicali cooptati in administratia CFR coboara si la structurile din teritoriu, pina la nivel de depou. Cel mai vehement sindicalist al acestor zile, Voicu Sala, si-a pus fetele la adapost, cu case si contracte de afaceri de la CFR.
Florea Dobrescu, liderul Federatiei Drum de Fier, a fost timp de aproape doi ani in doua consilii de administratie, la CFR SA si la SC Turism si Agrement CFR. Dumitru Dobre de la Vagoane a prins si el un loc la CFR Calatori, Alexandru Rascol si Dumitru Naftan, de la USIFR-ATLAS, s-au lipit la SC Interventii Feroviare, iar Ionel Socaciu de la ELCATEL a incasat si el aproape doi ani o indemnizatie buna de la SC Informatica Feroviara SA. Spre deosebire de ceilalti colegi ai mei, eu ma si pricepeam la informatica si puteam chiar sa dau sfaturi, ne-a declarat Ionel Socaciu.

Sindicatul de tractiune din Bucuresti a infiintat firma SIND TRACPROD COM SRL, care a incheiat un contract de salubrizare cu structuri ale CFR in valoare de 168 de mili-oane de lei lunar. Administratorul firmei este liderul sindical Filip Victor. La Craiova, s-a repetat figura, doar ca firma se numeste SALUB SELC SRL, valoarea contractului e de 200 de milioane de lei pe luna, iar administratorul firmei este tot un lider sindical , George Kessler. Cel mai tare contract, 320 de milioane de lei pe luna, l-a obtinut sindicatul de la Cluj, prin firma LOC COM SRL, al carei administrator este liderul sindical Ioan Moiesea.

Liderii de la depoul Craiova, Mihai Diaconu si Daniel Florescu, au reusit prin firma infiintata de ei, SC SOLDEP SRL, sa incheie cu structuri ale CFR contracte in valoare de peste doua miliarde de lei. Exemplul lor a fost urmat si de liderii Nicolae Buican de la Brasov si Constantin Popica din Dej, care au reusit prin firmele lor, SC TIBOB TRANS SRL si SC ANDRASTEL COMIMPEX SRL, sa obtina contracte in valoare de peste doua miliarde de lei anual.
Cazare in

Voicu Sala, liderul Federatiei mecanicilor de locomotiva , si-a cazat fiicele, Roxana si Luciana, intr-un apartament de protocol al CFR. Locuinta e una de lux si e situata in centrul Bucurestiului, pe strada Turda nr. 89. Florin Opris, portarul blocului, ne-a confirmat ca apartamentul este locuit de cele doua fete ale lui Voicu Sala. Surse din interiorul MT ne-au declarat ca organizatia sindicala nu mai are nici un drept sa se foloseasca de apartament, deoarece contractul a expirat in luna noiembrie 2004. Cu toate acestea, fetele lui Sala locuiesc inca in apartament.
Fata lui Sala, in afaceri cu CFR

Roxana Sala este directorul firmei SC FEROM SRL, care anul trecut a incheiat un contract cu CFR Marfa in valoare de aproape 700 de milioane de lei. Patronul firmei este Simut Marioara, sotia fostului presedinte al SN CFR, Simut Vasile. Firma vinde sigilii care se pun la vagoane si de frina pentru calea ferata . Ea a reusit sa incheie contracte foarte avantajoase cu atelierele de reparatii de la Grivita si Arad. Voicu Sala nu a dorit, ieri, sa stea de vorba cu noi, iar Iulian Mantescu, vicepresedintele mecanicilor de locomotiva, s-a suparat pe 2, pentru ca a dezvaluit cit a cistigat acesta ca membru in CA al CFR Marfa SA. Mi-ati pus toti membrii de sindicat in cap, spune Mantescu.
Mitrea zice ca nu are legatura

De ce sint eu vinovat de haosul din CFR? Eu pot manevra mii de oameni, acum, in anul 2005? Daca PSD ar fi putut manevra mii de oa-meni, eu as fi fost ministru acum, in locul actualului ministru, a raspuns ieri Miron Mitrea, printr-un comunicat de presa, la dezvaluirile din ultimele zile, legate de cumpararea linistii sindicale prin recompensarea liderilor cu functii administrative.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea