Social

CFR-istii nu mai fac greva

Gata cu . Feroviarii au renuntat la protestele programate pentru maine dupa ce reprezentantii Ministerului Transporturilor si cei ai companiilor CFR le-au promis o majorare a salariului minim la 500 lei, de la 1 martie, si la 540 lei, de la 1 iulie.

Sindicalistii de la Caile Ferate Romane au plecat multumiti de la negocierile cu Ministerul Transporturilor. Ei au declarat ca s-a ajuns la intelegere cu ministerul, fiindu-le promisa o majorare a salariului minim la 500 de lei din martie, si la 540 de lei, din iulie, in conformitate cu actul normativ care reglementeaza valoarea salariului minim pe economie, la nivel national.

Sefii protestatarilor au spus astazi va ultimele acte vor fi semnate in aceasta seara iar sindicalistii din tara au fost deja anuntati sa nu mai vina spre Bucuresti, pentru ca mitingul de miercuri a fost . Liderul sindical a mai spus ca, daca ministerul nu se tine de cuvant, conflictul de munca este inca deschis, iar feroviarii vor recurge direct la greva.

Presedintele de sindicat a mai precizat ca desi majorarea promisa de Ministerul Transporturilor nu este pe deplin satisfacatoare, aceasta fiind undeva intre 12 si 13 la suta, macar s-a reusit ca salariile feroviarilor nu vor mai fi mai mici decat salariul minim pe econonie, stabilit de Guvern, la nivel national.

 

Primaria Capitalei aprobase un miting si un mars al sindicalistilor de la CFR, pe 26 martie, dupa ce acestia au amenintat ca, in caz contrar, vor intra in greva timp de trei zile consecutiv.

Sindicatele negociaza inca din ianuarie majorarile salariale pentru , dar cele doua parti nu au ajuns la un acord pana in prezent. Dupa ce, initial, ministrul Orban le-a promis o majorare a salariilor la 500 de lei, din ianuarie, si la 570 de lei, din mai, Guvernul a aprobat o crestere a veniturilor salariatilor CFR cu 4 la suta, din aprilie, si cu 4 la suta, din octombrie.

Ultima oferta a Ministrului Transporturilor (MT) a fost de 10 la suta majorare salariala, in doua transe , in timp ce sindicalistii au scazut cererea de la 18 la suta, la 13 la suta, intr-o singura transa. De cand au inceput negocierile cu MT, salariatii CFR au oprit lucrul spontan, pentru trei ore, pe 1 februarie, si au organizat o greva de avertisment de doua ore, pe 5 martie.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea