Social

#sarcina #cezariana #nastere

Cezariana, metoda de nastere preferata de romance

Cezariana a devenit o moda in maternitatile romanesti. Desi ar putea sa nasca natural, din ce in ce mai multe romance prefera bisturiul durerilor nasterii. Mai putin de un sfert dintre copiii care se nasc in Romania vin pe lume pe cale naturala . De vina nu e doar spaima femeilor de durere, ci si comoditatea unora dintre medici.
 
In maternitatile din Bucuresti proportia operatiilor cezariene ajunge la 80%. Nu este un procent mare, ci unul IMENS. Se fac de CINCI ori mai multe operatii decat media recomandata de OMS.
 
Statistic vorbind intr-o maternitate de stat o femeie din 2 naste pe cale naturala. De exemplu aici, in salonul de primire toti cei trei nou nascuti au fost adusi pe lume prin operatie cezariana. Teoretic, cezariana se face doar daca nou-nascutul este in pericol sau mama are probleme. Practic, semnatura medicului ginecolog este suficienta.

 ( citeste continuarea in Antena3 )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea