Social

#ordonanta de urgenta #facultate #cezar preda # invatatori #educatori

Cezar Preda cere anularea ordonantei care ii obliga pe profesori sa urmeze o facultate

Liderul democrat-liberal Cezar Preda ii solicita premierului Victor Ponta sa anuleze ordonanta de urgenta publicata in decembrie 2012, care obliga educatorii si invatatorii sa urmeze si sa absolve studiile universitare cu licenta. In viziunea sa, masura a adus in pragul disperarii peste 40.000 de cadre didactice.

Preda sustine ca Guvernul condus de Ponta forteaza zeci de mii de educatori sa opteze pentru una dintre cele doua variante, "una mai rea decat cealalta". Prima ar fi sa paraseasca sistemul educational, dupa ani de cariera didactica, iar cea de-a doua ii va transforma pe dascali in finantatori ai facultatilor private aflate, in mare parte, sub tutela "elitei socialisto-penelista".

"USL reinvie politica fabricilor de diplome, politica desfiintata de guvernarea PDL care a pus accentul pe profesionalism si pe competenta in sistemul de educatie. Definitia guvernarii USL in educatie este spaga, definitia guvernarii PDL a fost reforma si competenta", este de parere Cezar Preda.

Sursa foto: ghimpele.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea