Social

# bicerica #certificat verde

Certificatul verde, obligatoriu la Biserica? Decizia luata de autoritati

Autoritatile se pregatesc deja pentru noi restrictii dupa aparitia variantei Omicron in mai multe tari din lume. S-a discutat astazi chiar introducerea certificatului verde pentru participarea la slujbele religioase. Se pare insa ca pentru moment s-a decis ca acest document sa nu devina obligatoriu la Biserica.

 

„In acest moment, a fost o discutie a reprezentantilor cultelor ca cetatenii sa beneficieze de aceasta libertate de a participa la slujbe fara sa se impuna certificatul verde. (...) Este un proiect care e in dezbatere, se discuta cu specialistii. Speram sa ajungem la o concluzie, iar pana la final de an sa avem aceasta lege a certificatului COVID”, a spus, joi dupa-amiaza, Nicolae Ciuca, dupa ce aparuse pe surse informatia potrivit careia certificatul verde ar urma sa fie folosit pentru accesul in biserici. 

„Libertatea religioasa trebuie respectata (...). Vaccinarea este o parte a solutiei”, a spus si Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii.

Reactia lui IPS Teodosie despre introducerea certificatului verde la Biserica

IPS Teodosie a raspuns taios la aflarea vestii despre posibila introducere a certificatului verde in locasurile de cult:

„Nu putem fi de acord de principiu pentru ca este o perioada in care numai restrictiile sunt la loc de cinste si libertatea e pusa la loc de necinste, ca si cum n-ar fi cel mai mare drept al nostru. Acest certificat verde nu s-a dovedit ca este izbavitor de orice boala. Nici vorba de asa ceva!

Nu este un lucru lamurit, nu pot sa fiu de acord. Stau de vorba cu credinciosii care se plang cati oameni au murit de la vaccin. Atunci, care este aceasta logica sa fie impus certificatul verde?

Daca ar fi verde, da, dar m-am exprimat ca n-ar fi verde. Numai o teorie ca acest certificat verde te absolva de orice boala. Nu este chiar asa! Trebuie sa le explici enoriasilor despre beneficii. Au fost si oameni care au murit, nu s-a demonstrat ca din cauza vaccinului… covid vacin.. n-au facut forme grave, asta vor spune medicii. La Biserica oamenii trebuie sa fie liberi. Trebuie sa intre oamenii la biserica. Este dreptul nostru sa-i primim si dreptul nostru sa ne pastram mai departe autonomia in biserica, iar domnul presedinte Ciolacu a spus ca nu e de acord cu obligativitatea vaccinului.

Ce sa intelegi? E atata contradictie si atata lipsa de logica!

La mine vin foarte multi crestini. Stiti ca am dialog. Toti se plang de fortarea lor. Nu trebuie fortat omul intrucat exista libertatea eutanasierii in mai multe tari. Vreau sa mor! De ce ma impiedici sa mor?

Vreau sa traiesc in aceasta demnitate. Eu stiu ca in biserici nu s-au imbolnavit oamenii, ci in afara bisericii.

Am stat in multime de oameni. Am fost si la spital fara sa fac reclama. Nu am patit nimic! Biserica are si ea antidotul ei – sfanta impartasanie, lucrul cel mai sfant in sfantul altar”, a declarat IPS Teodosie, la RomaniaTV.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea