Social

#descarcare certificat verde covid #descarcare certificat verde #certificat verde covid #certificat verde

Certificatul verde Covid, obligatoriu la intrarea in mall-uri, restaurante si evenimente. De unde il poti descarca

Certificatul Verde European Covid, denumit pe scurt si certificatul verde COVID” a devenit obligatoriu in Capitala, dar si in judetele si localitatile in care incidenta cazurilor Covid a crescut la peste 3 la mia de locuitori.

 

Acesta a devenit obligatoriu pentru accesul la evenimente (publice sau private), intrarea in restaurante, baruri ori terase, pentru intrarea in cinematografe, la conferinte, cursuri sau workshop-uri ori la competitii sportive organizate.

Prin urmare, de fiecare data cand doresti sa iesi in oras sau sa participi la evenimente trebuie sa prezinti certificatul verde Covid.

De acelasi document ai nevoie, indiferent de localitatea din care esti, si la trecerea prin puntele vamale terestra sau ariene.

Cum poti obtine certificatul verde Covid

Pentru a obtine certificatul verde Covid trebuie sa indeplinesti una dintre urmatoarele conditii:

Sa fii vaccinat cu schema completa impotriva coronavirusului (doua doze pentru vaccinurile Pfizer, Moderna si AstraZeneca si o doza in cazul vaccinului produs de Johnson&Johnson) si au trecut cel putin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; 

Sa ai un rezultat negativ la testul RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau un rezultat negativ certificat la testul antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore

Ai trecut prin boala in ultimele 180 de zile. In cazul in care ai trecut prin boala recent, trebuie sa te asiguri ca au trecut cel putin 15 zile de la confirmarea infectiei. 

Cum poti descarca certificatul verde Covid

Daca nu locuiesti in Romania este important sa stii ca poti descarca certificatul doar daca ai efectuat cel putin una dintre cele doua doze pe teritoriul Romaniei. 

Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe certificat-covid.gov.ro si sa descarci certificatul pe telefon. Il poti folosi doar daca ai un smartphone cu android sau un iPhone.

Introdu adresa de e-mail si urmeaza pasii ceruti de aplicatie. Ti se va cere verificarea adresei de e-mail apoi vei reveni la site si vei fi nevoit sa completezi datele de identificare.

La final ti se va genera un certificat pe care-l poti descarca in telefon. Ai si optiunea de a alege va acesta sa fie afisat ca scurtatura pe ecranul telefonului.

Deoarece platforma este intens accesata in aceste zile este posibil sa intampini ceva probleme. Prin urmare daca nu ai reusit din prima sa-ti descarci certificatul este indicat sa astepti o ora sau doua pana a incerca din nou. Insa, nu este exclus sa-l primesti pe mail si cu la un minut dupa validarea datelor.

Sursa foto: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea