Social

#ministerul justitiei #cetatenie #cereri #oug #legea cetateniei #romania

Cererile de redobandire a cetateniei romane s-au inzecit in ultima luna

Ministerul Justitiei a inregistrat de zece ori mai multe cereri de redobandire a cetateniei romane in perioada 21 aprilie - 19 mai, dupa intrarea in vigoarea a OUG de modificare a Legii cetateniei.

"La Directia Cetatenie au fost inregistrate, dupa intrarea in vigoare OUG nr. 36/2009, 1.483 cereri de redobandire a cetateniei romane formulate in temeiul dispozitiilor art. 101 din legea cetateniei romane ( cetateni moldoveni ). Dupa intrarea in vigoare a OUG nr. 36/2009, numarul cererilor de redobandire a cetateniei romane formulate in temeiul dispozitiilor art. 101 din legea cetateniei romane (cetateni moldoveni ) s-a marit de aproximativ zece ori", este raspunsul Ministerului Justitiei, citat de Cotidianul.

Numarul dosarelor depuse este in crestere de la o zi la alta. Noua legislatie a inlaturat conditia ca solicitantii sa fi locuit in Romania timp de patru ani, iar Comisia pentru Cetatenie a Ministerului Justitiei a acceptat, de la intrarea in vigoare a ordonantei, 2.523 cereri de redobandire a cetateniei romane formulate de cetatenii din Republica Moldova.

Cetatenii moldoveni care au domiciul sau resedinta in Romania pot depune cererea de redobandire sau de acordare a cetateniei romane la Directia Cetatenie din cadrul Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, odata ce au obtinut dreptul de sedere legala. Celelalte cereri trebuie depusa la misiunile diplomatice ale Romaniei din tara de rezidenta.

Conform unor surse neoficiale, Ambasa romana de la Chisinau a primit in ultima luna peste 31.000 de cereri de cetatenie, in timp ce, in total, s-au depus pana acum peste 650.000 de cereri pentru obtinerea cetateniei romane.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea