Social

#presedinte #parlament #traian băsescu #cerere suspendare

Cererea de suspendare a presedintelui Basescu va fi citita, joi, in plenul Palamentului

Parlamentul se reuneste, joi, in sedinta comuna, in vederea citirii cererii prin care USL solicita suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. Sedinta va incepe la ora 10.00. Dezbaterea si votul asupra acestei cereri urmeaza sa aiba loc vineri.

Crin Antonescu, noul presedintele al Senatului, a declarat ca, daca doreste, seful statului poate participa la ambele sedinte. Spre deosebire de initiatorii cererii sau de grupurile parlamentare, Basescu are dreptul sa se intervina ori de cate ori doreste in dezbatere.

In textul Constitutiei se precizeaza clar ca presedintele poate da Parlamentului explicatii pentru faptele care i se imputa.

Crin Antonescu a mai spus ca, dupa citirea cererii de suspendare, se va solicita un aviz consultativ Curtii Constitutionala si a precizat ca Parlamentul va propune un termen de aproximativ 24 de ore Curtii pentru elaborarea acestuia: "Noi le vom propune un termen de circa 24 de ore pentru ca in cursul zilei de vineri, in partea a doua a zilei, sa putem avea acest aviz, fie ca el este pozitiv, favorabil, fie ca el este negativ, e un aviz pur consultativ, in momentul in care tinem sedinta".

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.