Social

#apador-ch #ilie botos #cerere #respinsa #iiccj

Cererea de anchetare a fostului procuror general Ilie Botos, respinsa

Completul de 9 judecatori al instantei supreme a admis recursul lui Ilie Botos si a respins cererea APADOR-CH , de cercetare a fostului procuror general pentru nerespectarea unor hotarari judecatoresti si abuz in serviciu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) admisese, pe 10 aprilie 2008, plangerea formulata de APADOR-CH impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale, data de Sectia Parchetelor Militare , in cazul fostului procuror general Ilie Botos, si a restituit cauza la Parchet, in vederea demararii unei anchete, informeaza Newsin.

In principiu, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis ca dosarul sa se intoarca la Parchetul General - Sectia Parchetelor Militare, pentru ca anchetatorii sa identifice persoanele care aveau obligatia sa raspunda solicitarii APADOR-CH, sa stabileasca daca Ilie Botos a fost informat si a verificat continutul raspunsului dat APADOR-CH si sa identifice persoana care avea obligatia legala de a aprecia daca raspunsul era complet.

In motivele de recurs formulate de avocatul lui Ilie Botos se arata, insa, ca dispozitia instantei de incepere a urmaririi penale fata de Ilie Botos nu este justificata, pe motiv ca fapta de care acesta este acuzat, respectiv nerespectarea unor hotarari judecatoresti si de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor , nu exista, in conditiile Legii contenciosului administrativ 554/2004.

Astfel, apararea arata, in motivele de recurs, ca hotararea judecatoreasca care nu a fost respectata si pentru care Botos a fost amendat, s-a dat in baza vechii legi a contenciosului administrativ, 29/1990. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea