Social

#femei #barbati #cercetatori #preferinte barbati

Cercetatorii au stabilit ce fel de femei prefera barbatii

Un studiu recent realizat in 29 de state a stabilit faptul ca barbatii sunt atrasi de femeile cu trasaturi foarte feminine si ca exista o legatura stransa intre frumusetea femeilor si nivelul de sanatate din tarile din care provin, arata adevarul.ro, care citeaza cercetarea.

Practic, cercetatorii au realizat un set de 20 de fotografii ale unor femei cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, imagini modificate pe computer astfel incat una avea trasaturi mai feminine, iar perechea ei, trasaturi masculinizate.

Fiecare dintre cei 1.972 de barbati, dintre care 150 au fost romani, au fost rugati sa aleaga chipul pe care il considera mai atragator.

Potrivit studiului, barbatii din tarile cu un nivel de sanatate ridicat au afirmat ca sunt atrasi de acele femei cu chipuri foarte feminine - ochi mari, buze pline, barbie mai putin proeminenta. In schimb, cei din tari unde nivelul de sanatate este scazut au optat pentru femei cu trasaturi masculine. Barbatii romani se situeaza la un nivel mediu, similar celor din Portugalia, Slovacia, Rusia, Germania si Marea Britanie.

"Diferentele tin de indicele de sanatate mai degraba decat de localizarea geografica", sustine lectorul Oana David, de la Facultatea de Psihologie a Universitatii Babes-Bolyai.

Sursa foto: diez.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea