Social

# cum dormi #studiu somn #infectii #sanatate #diabet

Cercetatorii au descoperit de ce e bine sa dormi dezbracat

Ce e bine sa porti noaptea? Nimic, daca este sa ne luam dupa un studiu realizat de U.S. National Sleep Foundation si ale carui rezultate au fost publicate de dailymail.co.uk. Si asta pentru ca dormitul in pielea goala scade incidenta infectiilor si reduce riscul de diabet.

Unul din trei adulti dorm dezbracati, arata cercetari recente. Expertii sustin ca atunci cand dormi fara haine, creierul, condus de ceasul biologic, transmite impulsuri vaselor de sange, iar ele se deschid si elibereaza caldura. Atunci cand esti mult prea imbracat, vei dormi mai putin si mai superficial, sustin specialistii americani. In plus, daca nu te odihnesti suficient, nivelul cortizolului, hormonul stresului, creste, iar riscul de a te ingrasa este mai mare.

Cercetatorii au mai aratat un lucru interesant: dormitul intr-o incapere mai rece ar putea reduce riscul de diabet zaharat, iar acest lucru se poate transpune si in dormitul dezbracat. Si viata sexuala are de castigat, intrucat atunci cand dormit fara haine, in corpul tau se elibereaza oxitocina, "hormonul iubirii". In plus, te trezesti mult mai relaxat.

Un alt avantaj remarcabil este ca dormitul fara haine mentine vaginul sanatos, tinandu-l departe de infectii si bacterii nocive.

Foto: nydailynews.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea