Social

#efort fizic #cercetatori #sedentarism #miscare

Cercetatorii au descoperit cum sa traim mai mult. E extrem de simplu!

Mersul pe jos face piciorul frumos si... prelungeste viata. Este concluzia pe care au prezentat-o zilele trecute cercetatorii de la Universitatea Cambridge. Doar 20 de minute de plimbare zilnica, sustin specialistii, adauga ani buni la viata noastra.

Sedentarismul omoara mai multi oameni decat obezitatea. Asta au stabilit cercetatorii britanici, care arata ca, la nivelul Europei, 676.000 de decese sunt legate anual de sedentarism, comparativ cu 337.000 de decese legate de o greutate corporala excesiva, scrie dailymail.co.uk.

Expertii au ajuns la concluzia ca un program de exercitii simplu, cum ar fi 20 de minute de mers pe jos in pas vioi, in fiecare zi, ar aduce beneficii importante, indiferent de greutatea corporala.

Potrivit profesorului Ulf Ekelund, unul dintre cercetatorii implicati in studiu, eliminarea sedentarismului in Europa ar duce la o scadere cu 7,5% a ratei mortalitatii, in timp ce eliminarea obezitatii ar scadea rata deceselor cu doar 3,6%.

"Dar nu cred ca se pune problema in a alege doar una dintre probleme. Trebuie sa facem eforturi pentru a reduce si incidenta obezitatii, dar cred ca activitatea fizica trebuie recunoscuta ca fiind o strategie foarte importanta privind sanatatea publica", a declarat Ekelund.

Sursa foto: amorfm.mx

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea