Social

Centre de voluntariat pentru batranii in dificultate

Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale (CRIPS), cu sediul in Complexul de Servicii Sociale "Sf. Ecaterina", Bd. Maresal Al. Averescu nr. 17, a lansat proiectul "Retele comunitare de suport in favoarea persoanelor varstnice", finantat de Uniunea Europeana prin intermediul programului PHARE "Consolidarea Societatii Civile in Romania - ACCESS Social", cu suma de 86.390 de euro.
Durata proiectului este noiembrie 2005-noiembrie 2006 iar scopul sau este acela de a determina cresterea implicarii comunitatilor locale in gasirea de solutii pentru imbunatatirea conditiilor de viata a persoanelor varstnice aflate in dificultate. Localitatile beneficiare ale acestui proiect sunt Blaj si Sebes din judetul Alba , Harlau si Podul Iloaei din judetul Iasi si Sighisoara din judetul Mures, unde vor fi extinse retelele de actori comunitari care sa intervina in beneficiul acestei categorii de populatie.
In acest scop vor fi create cinci centre de voluntari in cinci comune din judetele Alba, Iasi si Mures; va fi format personal calificat pentru ingrijirea si socializarea persoanelor varstnice; se va facilita constituirea parteneriatului public-privat la nivelul comunitatii.
Relativ la serviciile care vor fi oferite batranilor aflati in dificultate, acestea vizeaza urmatoarele prioritati:
(1) Acordarea de asistenta in vederea accesului la serviciile medicale, respectiv constituirea si actualizarea unei baze de date de servicii publice/private ce acorda asistenta persoanelor varstnice; insotirea efectiva a persoanelor varstnice in demersurile care tin de accesul la serviciile sociomedicale; reperarea situatiilor de criza ale unor batrani din comunitate.
(2) Socializare/organizare a unor activitati socioculturale pentru varstnicii din comunitate.
(3) Acordarea de asistenta in vederea accesului varstnicilor la informatie de gen (punct de informare, orientare, sinteze ale articolelor aparute in presa scrisa) etc.
Partenerii CRIPS in realizarea acestui proiect sunt: Asociatia Asistentilor Sociali Profesionisti, Consiliul Local Blaj, Organizatia pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale "Trebuie", filiala Sebes, jud. Alba, Asociatia Filantropia Ortodoxa Sighisoara, jud. Mures, Organizatia Holt Romania, filiala Iasi, jud. Iasi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea