Social

# campionatul mondial 2014 # campionat brazilia #filme fotbal # filme pele

5 filme dedicate fotbalului pe care trebuie sa le vezi

Fotbalul nu a ramas doar un sport al maselor, ci a impanzit chiar si marile ecrane, iar unii dintre jucatorii de top ai lumii si-au trecut in CV si cateva roluri memorabile. Iata mai jos ce filme poti revedea intr-o vara dominata de agitatia Campionatului Mondial din Brazilia.

1. Drumul spre victorie

Unul din ultimele filme regizate de legendarul John Houston ii aduce in 1981 pe post de colegi de platou pe Pele, Bobby Moore, Osvaldo Ardiles, Kazimierz Deyna, Paul Van Himst, Mike Summerbee, Hallvar Thoresen, Werner Roth si mai multi jucatori de la Ipswich. Alaturi de starurile din teren, in povestea evadarii dintr-un lagar de concentratie german au avut loc si Sylvester Stallone si Michael Caine.



Foto:angleofpostandbar.blogspot.com

Pele, de altfel, s-a dovedit o adevarat atractie pentru cinefili, semnand nu mai putin de 11 aparitii in productii cinematografice si de televiziune, plus in alte trei documentare despre viata sa, a lui Ferencz Puskas si a selectionerului Mike Basset.

2. Goal

Realizat in colaborare cu FIFA, filmul are ca intriga povestea unui tanar jucator mexican care reuseste sa isi vada visul implinit semnand un contract cu Newcastle. Implicarea FIFA in proiectul trilogiei semnate de Danny Cannon s-a cunoscut prin aparitia unor staruri precum: Zinedine Zidane, David Beckham, Cristiano Ronaldo, Frank Lampard, Joe Cole etc. In prima parte, Marcel Iures joaca rolul unui antrenor interesat de pustiul minune adus din Mexic.


Foto:toutlecine.com

3. "Maradona", dedicatie de la Kusturica

Prieteni la toarta, regizorul sarb Emir Kusturica si fosta glorie argentiniana Armando Diego Maradona au colaborat la documentarul care prezinta atat viata tumultoasa a "Piciorului de Aur", cat si isteria ramasa in inimile microbistilor mult dupa retragerea micutului argentinian. Si, in cazul in care nu stiai deja, exista chiar si o Biserica a lui Maradona, infiintata legal. In film este prezentata si o nunta oficiata in cadrul bisericii.



4. The Damned United

O poveste despre legendarul antrenor englez Brian Clough si cele 44 de zile petrecute la conducerea lui Leeds United. Remarcabil este rolul lui Michael Sheen.


Foto:theguardian.com

5. Green Stret Hooligans

"Frodo" nu e baiatul cuminte al marelui ecran in aceasta pelicula care exploateaza violenta stradala si de pe stadioane in Marea Britanie. Elijah Wood se lasa tarat intr-o serie de batalii ale huliganilor din Anglia intr-un film care arata tensiunea mocnita din tribunele stadioanelor.


Foto:filmbloggen.net, doclisboa.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea