Social

#kamut # freekeh #alimente 2015 #quinoa #varza kale

Cele mai populare trenduri culinare ale anului 2014

Asa cum moda se schimba de la an la an, tendintele alimentare se modifica si ele constant. Iar cum anul 2014 a fost unul cu adevarat bogat din acest punct de vedere, probabil ca trendurile vor ramane valabile si pentru prima parte a lui 2015. Iata, asadar, cum arata un regim alimentar la moda in aceasta perioada.

 

Varza kale

Desi initial a fost folosita in salate si smoothie-uri, celebra varza kale a fost introdusa treptat si in preparate mai pretentioase, precum ciorbele, briosele sau biscuitii, pentru aportul sau important de antioxidanti.

Quinoa

Desi pana nu demult a fost ignorat, acest aliment bogat in proteine si fibre si-a gasit locul in cerealele de la micul dejun, in deserturi si in salate, datorita capacitatilor sale nutritive bogate si complexe.

Cerealele bogate in fibre

Au pierdut startul pentru ca au denumiri ciudate, dar asta nu inseamna ca nu au o traiectorie ascendenta in trendurile culinare. Asadar, se preconizeaza ca in 2015, magazinele vor include in rafturile de cereale produse precum freekeh, kamut (grau dur), amarant si teff.

Semintele de chia

Se pot presara peste salate sau se pot folosi pentru prepararea budincilor gelatinoase si satioase. In combinatie cu fructele aromate precum rodiile sau fructele de mango, aceste seminte sunt gustoase si satioase.

Sursa foto: communitytable.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea