Social

# rezultate bac 2015 #subiecte bac 2015 # bacalaureat 2015 # examen bac #rezultate bac

Cele mai noi metode de a copia la BAC. Ce risca elevii

Ceasuri si ochelari inteligenti au luat locul banalelor telefoane in sala de examen. Candidatii la bacalaureat cu dare de mana isi permit sa foloseasca aceste noi gadgeturi, insa nu intotdeauna cu succes, avertizeaza profesorii, care sustin ca au si ei metodele lor de a contracara acest fenomen.

Un ceas inteligent dispune de toate functiile unui telefon, poti trimite de pe el un mesaj sau un e-mail unui prieten pentru a-i cere sa te ajute. Destinatarul copiaza rezolvarea si o expediaza, ca sa-l ajute pe candidatul respectiv sa treaca examenul. Astfel de ceasuri functioneaza conectate la telefonul mobil, care nu trebuie sa fie la o distanta mai mare de 30 de metri, sau individual, daca are incorporata o cartela sim.

Ochelarii bluetooth cu microcasca rpar de vedere, dar sunt fara dioptrie, se conecteaza la telefon si transmit fara fire sau sunet informatiile la microcasca. Totusi, trebuie sa fii destul de rapid. Autonomia unui astfel de gadget este de maximum 2 ore.

Ar mai fi camera de tip nasture, telefoanele si, de ce nu, nemuritoarele copiute. In cazul gadgeturilor, preturile pornesc de la 4-500 de lei, insa ce mai conteaza cheltuiala daca succesul este aproape? 

Totusi, profesorii sustin ca au luat toate masurile necesare, pentru a impiedica fraudarea examenului. Cine va fi prins va pierde sansa de a sustine bacalaureatul trei sesiuni la rand. Toate centrele de examen au camere de supraveghere, iar 5% pot inregistra si discutiile din salile de examen.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea