Social

#presedinte sarac # cel mai sarac presedinte #presedinte uruguay #presedinte

Cel mai sarac presedinte din lume, gest incredibil in timpul unui interviu

Presedintele Uruguayului, cel care a impresionat o lume intreaga prin modestia lui rar intalnita, a mai facut recent un gest menit sa ii sporeasca si mai mult popularitatea. Cel mai sarac presedinte din lume a oferit bani unui cersetor.

Jose Mujica a devenit cunoscut in lumea intreaga datorita modului sau minimalist de a trai, dar si pentru actele de caritate pe care le face. La inceputul acestei luni, in timp ce mai multi reporteri ii luau un interviu in strada, un barbat fara adapost i-a ceurut liderului Uruguayului un ban. Presedintele i-a oferit o bancnota de 100 de peso - aproximativ 4 dolari, informeaza huffingtonpost.com. "Nu am moneda, dar nu plange", i-a spus Mujica barbatului care se afla printre reporteri.

"Vreau sa fiti presedinte pe viata!", a fost replica celui care a primit banii din partea presedintelui. "Nu, nu", a raspuns Mujica razand.

Sursa foto: underrepped.com

Jose Mujica este cunoscut drept "cel mai sarac presedinte din lume", intrucat isi doneaza 97% din salariu, conduce un Volkswagen Beetle din 1987, vinde flori si locuieste cu sotia sa intr-o casuta modesta din Montevideo. "Nu am nevoie de multe. Traiesc exact cum traiam si cand nu eram presedinte - in acelasi cartier, in aceeasi casa, in acelasi fel. Si sunt un republican", declara Mujica.

Sursa foto: aljazeera.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea