Social

Cel mai mare patinoar din tara a devenit piscina

Cartierul Drumul Taberei a fost in forfota marti seara, cand Primaria Sectorului 6 a deschis cel mai mare patinoar din Romania, vizavi de Piata Moghioros. Venite sa inaugureze patinoarul, oficialitatile din guvern si primarie au intrat pe gheata pentru o scurta demonstratie in fata zecilor de curiosi ramasi dincolo de mantinele. Viceprimarul Leonard Orban abia a trecut de politisti, care nu s-au aratat deloc impresionati cand edilul a spus: "Sunt Orban". Imbracat mai degraba pentru un eveniment monden decat pentru patinaj, viceprimarul a prins viteza pe gheata alaturi de gimnastele Andreea Raducan si Silvia Stroescu, de luptatoarea de judo Alina Dumitru si de cativa hocheisti de la Steaua, veniti sa incalzeasca atmosfera. Primarul sectorului 6, Cristian Poteras, nu a vrut sa isi etaleze calitatile de patinator; imbracat adecvat pentru. interviuri, edilul s-a bucurat ca va ramane in memoria bucurestenilor pentru aceasta realizare. Ministrul apararii nationale, Theodor Atanasiu, a venit insotit de sotia sa. Cei doi s-au tinut mai tot timpul de mana. Ministrul a tinut sa fie prezent, avand in vedere faptul ca terenul pe care s-a construit patinoarul apartine MApN si a fost oferit pe durata determinata primariei pentru realizarea acestui parteneriat public-privat. Nici nu s-au terminat bine discursurile, ca sute de patinatori amatori au invadat spatiul, platind 100.000 lei pentru o ora si jumatate de patinat. Timpul-record in care s-a construit investitia de 500.000 euro si-a spus cuvantul asupra calitatii ghetii: patinatorii au fost nevoiti sa paraseasca gheata, deoarece s-a topit. Si asta cu toate ca autoritatile au anuntat ca gheata rezista pana la plus 15 grade Celsius. Patinoarul este deschis in fiecare zi de la 10 dimineata pana la doua noaptea. Are o suprafata de 1.800 metri patrati (60 m x 30 m). Accesul in incinta patinoarului se va face pe baza de bilet. Patinele vor putea fi si inchiriate, organizatorii avand deja pregatite 500 de perechi nou-noute. Un numar de 400 de persoane pot patina in acelasi timp.
Indragostiti pe gheata
Zeci de persoane, majoritatea tineri si adolescenti, asteptau marti sa se faca ora 16 pentru a plati biletul de intrare pe patinoarul Floreasca. Pentru cei care locuiesc in zona si care nu au plecat la munte de Sarbatori, acest patinoar este o binecuvantare. Distractia este in toi si pe patinoarul deschis pe Kiseleff, langa Muzeul Antipa. Indragostiti sau copii, nici unii nu mai simt frigul de afara si prind viteza pe gheata, oprindu-se din cand in cand la marginea patinoarului unde cei cu care au venit ii asteapta si le ofera o gura de suc, pentru revigorare. Aproape ca nu este loc pe gheata nici in Ice Park de la Unirii. Muzica data la maximum si vinul fiert ii incurajeaza sa intre pe gheata chiar si pe cei care nu au pus niciodata patinele in picioare.

600 de perechi de patine de inchiriat
Cu numai cateva ore inainte de deschiderea patinoarului din Drumul Taberei, celelalte patinoare din Capitala erau luate cu asalt de iubitorii ghetii. Cu 100.000 lei pe ora poti patina linistit, iar daca nu ai patine, mai platesti inca 100.000 lei pentru inchirierea unei perechi. In incinta Tenis Club Herastrau, patinoarul artificial este deschis in fiecare zi si are disponibile 600 de perechi de patine artistice si de hochei, ne-a declarat presedintele Tenis Club Herastrau, Ion Tupa. Cei care nu au pus niciodata piciorul pe gheata pot fi initiati, platind 100.000 lei pe ora. Patinoarul va fi deschis pana la inceputul lunii martie .



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea