Social

#prostitutie #legalizare #studiu #romani #droguri

Cei mai multi romani ar accepta legalizarea prostitutiei

Majoritatea romanilor sunt de acord cu legalizarea prostitutiei. Mai mult de jumatate dintre respondentii unui studiu pe tema dezincriminarii prostitutiei si a drogurilor usoare au dat “cea mai veche meserie din lume” drept un rau necesar.

57% dintre respondentii studiului realizat de eResearch Corp tind sa fie de acord cu initiativa legislativa propusa de Comisia de la Cotroceni. Majoritatea respondentilor sunt barbati, cu varste cuprinse intre 18-44 de ani, insa au fost considerati de realizatorii studiului drept “persoane cu moralitate indoielnica, care urmareste anumite interese personale si nu este interesat de problemele societatii”.

Potrivit celor care au supervizat studiul, multi dintre cei care au raspuns in cadrul cercetarii nu au stiut ca initiatorul acestei masuri este Traian Basescu, dupa cum noteaza Gandul.

Drogurile usoare nu au sprijinul romanilor

Nu de acelasi sprijin se bucura masura dezincriminarii consumului de droguri usoare. 58,5% dintre respondentii studiului au spus ca nu ar sustine aceasta initiativa, insa printre cei care ar fi de acord cu o astfel de masura se afla multi tineri. Potrivit Gandul, 62% dintre cei care sunt de acord cu dezincriminarea sunt barbati sau "persoane din generatia post-decembrista", cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani. "Initiativa privind consumul de droguri usoare arunca o umbra asupra imaginii oamenilor politici care o sustin, conform parerilor a 53% dintre persoanele intervievate", scriu autorii studiului.

De unde au aparut masurile

Propunerile de dezincriminare a drogurilor usoare si de legalizare a prostitutiei au aparut in urma incheierii raportului comisiei prezidentiale privind riscurile sociale si demografice ale Romaniei. Potrivit concluziilor acestora, scopul legalizarii consumului de droguri usoare ar fi acela ca cei care pana acum au luat astfel de substante ar putea sa ceara ajutor fara a se teme de consecintele legale. In plus, legalizarea prostitutiei ar duce la posibilitatea ca prostituatele sa beneficieze in acest fel de asigurari sociale si alte drepturi conforme cu legislatia muncii

Studiul a fost efectuat pe un esantion reprezentativ pentru populatia din mediul urban cu varste intre 18 si 64 de ani. Eroarea de esantionare este de +/-2,8 la suta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea