Social

Cei implicati risca 15 ani de inchisoare

Potrivit Legii sanitar-veterinare, nerespectarea masurilor referitoare la prevenirea sau combaterea bolilor transmisibile de la animal la om si comercializarea ilegala a carnii de pui, asupra careia exista suspiciuni de gripa aviara , se pedepseste cu inchisoare intre un an si 15 ani, in functie de consecinte.

Articolul 41 al acestei legi prevede ca nerespectarea masurilor privitoare la declararea, prevenirea sau combaterea bolilor molipsitoare la animale, daca a avut ca urmare raspandirea unei asemenea boli sau alte urmari grave, se pedepseste - potrivit articolului referitor la sanctionarea faptei de raspandire a bolilor, prevazut de

Codul penal cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda. Daca fapta a avut urmari deosebit de grave, pedeapsa este inchisoare de la unu la cinci ani. Aceleasi pedepse se aplica si "celor care ascund, cu buna stiinta, aparitia unei boli molipsitoare la animale sau se opun aplicarii masurilor pentru lichidarea focarelor epizootice si prevenirea difuzarii bolilor".

Incalcarea cu stiinta a unei indatoriri de serviciu in activitatea sanitar-veterinara savarsita in conditiile articolului 248 alin. 1 din Codul penal se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani, iar daca fapta este comisa in conditiile articolului 248 alin. 2 din Codul penal (abuzul in serviciu contra intereselor publice cu urmari deosebit de grave - n.r.), se pedepseste cu inchisoare de la cinci la 15 ani, interzicerea unor drepturi si confiscarea partiala a averii. Aceeasi fapta savarsita din culpa se pedepseste cu inchisoare de la o luna la doi ani.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.