Social

Cei implicati risca 15 ani de inchisoare

Potrivit Legii sanitar-veterinare, nerespectarea masurilor referitoare la prevenirea sau combaterea bolilor transmisibile de la animal la om si comercializarea ilegala a carnii de pui, asupra careia exista suspiciuni de gripa aviara , se pedepseste cu inchisoare intre un an si 15 ani, in functie de consecinte.

Articolul 41 al acestei legi prevede ca nerespectarea masurilor privitoare la declararea, prevenirea sau combaterea bolilor molipsitoare la animale, daca a avut ca urmare raspandirea unei asemenea boli sau alte urmari grave, se pedepseste - potrivit articolului referitor la sanctionarea faptei de raspandire a bolilor, prevazut de

Codul penal cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda. Daca fapta a avut urmari deosebit de grave, pedeapsa este inchisoare de la unu la cinci ani. Aceleasi pedepse se aplica si "celor care ascund, cu buna stiinta, aparitia unei boli molipsitoare la animale sau se opun aplicarii masurilor pentru lichidarea focarelor epizootice si prevenirea difuzarii bolilor".

Incalcarea cu stiinta a unei indatoriri de serviciu in activitatea sanitar-veterinara savarsita in conditiile articolului 248 alin. 1 din Codul penal se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani, iar daca fapta este comisa in conditiile articolului 248 alin. 2 din Codul penal (abuzul in serviciu contra intereselor publice cu urmari deosebit de grave - n.r.), se pedepseste cu inchisoare de la cinci la 15 ani, interzicerea unor drepturi si confiscarea partiala a averii. Aceeasi fapta savarsita din culpa se pedepseste cu inchisoare de la o luna la doi ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea