Social

# vaccinare obligatorie #drepturile_omului #cedo

CEDO a hotarat! Vaccinarea obligatorie nu incalca drepturile omului si este necesara!

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit joi ca "vaccinarea obligatorie nu incalca drepturile omului si ca este necesara intr-o societate democratica".  

 

Hotararea apartine instantei supreme a CEDO, Marea Camera si nu poate fi atacata in apel, potrivit AFP.

CEDO a luat aceasta hotarare dupa ce a fost sesizata de parintii unor copii nevaccinati ca li s-a refuzat accesul la o gradinita din Cehia. 

CEDO stabileste in hotararea de joi ca vaccinarea obligatorie a copiilor in Cehia impotriva a noua boli – intre care difterie, tetanos, poliomielita – nu constituie o incalcare a dispozitiilor Conventiei europene a drepturilor omului cu privire la ”dreptul la respectarea vietii private”.

”Politica vaccinarii urmareste obiective legitime de protectie a sanatatii si a drepturilor celorlalti prin faptul ca ea ii protejeaza atat pe cei care sunt vaccinati, cat si pe cei care nu se pot vaccina din motive medicale”, subliniaza Curtea.

Persoanele care nu se pot vaccina din motive medicale, releva CEDO, sunt ”tributare imunitatii colective in a se proteja de boli grave contagioase”.

”Aceasta decizie vine sa intareasca posibilitatea unei obligatii de vaccinare in conditiile pandemiei actuale de Covid-19”, comenteaza un jurist specialist in CEDO, Nicolas Hervieu, profesor la Sciences Po Paris. Acesta a mai subliniat ca CEDO a lasat o ”marja de apreciere statelor in politica lor privind vaccinarea”.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea