Social

#familia ceausescu #stefan cel mare #dan hatmanu #pictura #tablou #ironie #vin

Ceausestii au dat noroc cu Stefan cel Mare

Din noianul de tablouri -omagiu, pictate de multi artisti reputati ai Epocii de Aur, unul a starnit, inca din momentul realizarii, stupoare.

Este vorba despre o lucrare a artistului Dan Hatmanu . "Actiunea" surprinsa de pictor are loc chiar de ziua dictatorului, in ianuarie, cand insusi Stefan cel Mare intinde cupa, dintr-un tablou , pentru a ciocni cu sotii Ceausescu.

Conform Adevarul, Dan Hatmanu a declarat despre tablou: "Lucrarea a fost vazuta atunci cu nuanta ironica, s-a vorbit ca despre o bataie de joc chiar. Multi au sesizat ironia". Este ciudat ca, atunci, oamenii au inteles mesajul, iar acum il percep deformat. Asa sunt eu: ironic si autoironic", a mai declarat autorul.

"Era o comanda obisnuita. Numai cei care nu au caracter nu recunosc ca asa se obisnuia in acea vreme". In plus, n-a primit "niciun ban".

"Erau comenzi, erai obligat sa faci asta". Pentru artist "obligatia" insemna sansa de a expune in strainatate si de a-i fi achizitionate lucrarile, a mai declarat Hatmanu. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea