Social

#dispute familie #certuri familie #rezistenta stres # efecte stres #copii #studiu

Cearta in familie are si beneficii. Ii face pe copii mai rezistenti la stres!

Ai auzit de multe ori sfatul potrivit caruia nu e bine sa te certi cu sotul sau cu sotia cand de fata sunt si copiii. Oamenii de stiinta au descoperit recent faptul ca pustii care au asistat la dispute incinse intre parinti, la maturitate au fost mai rezistenti la stres in timpul unui conflict.

In plus, i-a ajutat sa isi dezvolte abilitati mai bune de comunicare.

Cercetatorii britanici au analizat nivelul cortizolului, hormonul stresului, in cazul a 50 de cupluri care au fost puse sa deschida un subiect care le provoaca un conflict. Specialistii au descoperit faptul ca cei care au raportat faptul ca in copilarie au fost martorii disputelor dintre parinti au manifestat o reactie pozitiva, fiind mai putin afectati de tensiunea creata decat cei care au avut o copilarie linistita.

"Experientele conflictuale pot fi benefice prin reducerea tensiunii si evitarea escaladarii conflictului, prin diminuarea fricii de comunicare, dar creeaza si o apropiere intre parteneri", este parerea medicului Lindsey Aloia, de la Rollins College din Florida, cea care a coordonat cercetarea.

Sursa foto: blog.timesunion.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea