Social

#cea mai scazuta temperatura # cod galben de ger #prognoza meteo #intorsura buzaului #vremea

Cea mai scazuta temperatura din tara: -29,5 de grade Celsius!

Azi-dimineata a fost inregistrata cea mai scazuta temperatura din tara: -29,5 de grade Celsius, la intorsura Buzaului, in judetul Covasna, dupa ora 7.30. La Brasov au fost -28 de grade Celsius, iar la Sibiu -23 de grade Celsius.


Oficial, cea mai scazuta temperatura inregistrata in ultima jumatate de secol in judetul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius in 8 februarie 2005, tot la Intorsura Buzaului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

 

Ger cumplit a fost miercuri dimineata si in nordul Capitalei unde s-au inregistrat chiar si -22 grade. La Filaret s-au inregistrat -14 grade Celsius.

Temperaturile resimtite au fost insa mult mai scazute in unele zone. Astfel, pe Varful Omu au fost resimtite -42 de grade Celsius, iar la Calimani si tarcu au fost -35 de grade.

 

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti, o atentionare meteorologica cod galben de ger in intervalul 19 ianuarie, ora 18.00 - 21 ianuarie, ora 10.00, pentru Oltenia, Muntenia, sudul si estul Transilvaniei, prognozand minime de -20 pana la -15 grade Celsius, izolat sub -25 grade Celsius.

 

 

Meteorologii avertizeaza ca vremea se va mentine deosebit de rece, local geroasa noaptea si dimineata, pana in jurul datei de 26 ianuarie.

Mai multe informatii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea