Social

# dojdie alcool #dureri de cap alcool #vin alcool #mahmureala

Cea mai noua inventie! Vinul care nu da dureri de cap!

Iubitorii licorilor bahice au un motiv de sarbatoare: cercetatorii americani de la Universitatea din Illinois lucreaza, la nivel genetic, pentru a concepe cel mai sanatos vin, care nu provoaca dureri de cap!

Vinul, mai ales cel rosu, este cunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra organismului, precum reducerea colesterolului si protejarea vaselor de sange, datorita unei substante numita resveratrol. Alaturi de aceasta, in vin mai exista si ingrediente secundare care sunt toxice pentru corpul uman.

Secretul cercetatorilor este folosirea unor tulpini poliploide din drojdie care sa accentueze proprietatile benefice ale bauturii si sa le reduca pe cele nocive. Acestea vor fi descompuse genetic pentru ca proprietatile lor sa fie analizate in detaliu, urmand ca ulterior sa fie pastrate doar acele tulpini bune pentru organism. Aceste alternari ar putea imbunatati procesul de fermentare care de regula produce toxine, prin urmare cele mai multe dintre cauzele mahmurelii vor fi eliminate.

"Cu ajutorul drojdiei modificate genetic, am putea inzeci cantitatea de resveratrol din vin. Speram ca la terminarea studiului nu doar ca vom putea scoate pe piata vinul care nu da dureri de cap, dar ne vom putea folosi de informatiile aflate si pentru a imbunatati calitatea nutritionala a anumitor alimente", a declarat Yong Su Jin, unul dintre oamenii de stiinta din echipa de cercetare. Studiul se afla inca in desfasurare, iar rezultatele vor fi publicate in revista de Microbiologie Aplicata a Mediului, la inceputul acestei veri.

Foto:communitytable.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea