Social

Cea mai moderna ambulanta din Arad nu poate intra pe unele strazi deoarece este prea inalta

O autoutilitara moderna, dotata conform standardelor Uniunii Europene si aflata dotarea Serviciului de Ambulanta din Arad, nu poate intra pe unele strazi din municipiu , iar accesul ei la Serviciul de Primiri Urgente se face cu dificultate deoarece autovehiculul este prea inalt.

Autoutilitara, in valoare de 90.000 de euro, a fost achizitionata de Ministerul Sanatatii in cadrul programului national de modernizare a serviciilor de ambulanta. Deoarece nu poate ajunge uneori pana la locuintele oamenilor care solicita ajutor medical de urgenta, medicii de pe ambulanta sunt nevoiti sa isi ia trusele medicale si sa alerge catre pacientii care le-au solicitat ajutorul, transmite corespondentul NewsIn.

Managerul Serviciului de Ambulanta Arad, Roberto Schill, a spus ca autoutilitara nu poate patrunde in unele zone din municipiu unde sunt ganguri sau intrari prea joase, iar pe unele strazi accesul masinii este impiedicat de crengile copacilor.

"Ambulanta de tip C se afla in folosinta de o saptamana si e cea mai performanta, fiind conforma normelor UE. Fiind mai inalta, nu poate intra in ganguri si avem probleme cu ajungerea in timp util la bolnav. Singura posibilitate e sa sesizam autoritatile locale. Dumnezeu stie pe cate strazi vom mai intimpina astfel de probleme“, a declarat Roberto Schill. Uneori, medicii isi noteaza toate zonele cu probleme si anunta autoritatile pentru a actiona la eliberarea zonelor.

Deoarece intrarea la Serviciul de primiri urgente din cadrul Spitalului Clinic Judetean Arad este prea joasa, ambulanta parcheaza in curtea unitatii medicale, de unde pacientii sunt transportati cu targa. In cazul in care ar forta intrarea in zona in care, in mod normal, sunt lasati pacientii, sirena si antenele radio ar risca sa fie smulse de pe masina.

Reprezentantii municipalitatii spun ca nu au o rezolvare pentru problema gangurilor si intrarilor prea joase, dar sustin ca sunt pregatiti sa indeparteze crengile copacilor care ingreuneaza deplasarea ambulantei pe unele strazi. „Serviciul edilitar se ocupa, periodic, de taierea crengilor si indepartarea altor obstacole. Am primit sesizari , iar noi la asemenea sesizari putem interveni“, a declarat Corina Draghici, purtator de cuvant in cadrul Primariei municipiului Arad.

Ambulanta de tip C este destinata interventiei medicale de urgenta la cel mai inalt nivel si transportul medical asistat al pacientului critic, fiind dotata cu echipamente, materiale si medicamente de terapie intensiva. Echipajul ambulantei de tip C este condus obligatoriu de un medic special pregatit, iar vehiculul este astfel construit incat sa permita accesul la pacientul aflat in vehicul din toate partile, targa fiind amplasata in mijloc cu posibilitatea mutarii acesteia la dreapta si la stanga si ridicarii ei la o inaltime care sa permita acordarea asistentei medicale de urgenta in mod corespunzator. Ambulantele de transport nou-nascuti aflati in stare critica fac parte din categoria ambulantelor tip C.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea