Social

#caste de vanzare # casa de vanzare #castel Italia

Cea mai mare proprietate privata din lume, scoasa la vanzare. Cum arata si cat costa

Fosta resedinta papala, aflata in Toscana, o proprietate clasificata ca fiind cea mai mare din lume a fost scoasa la vanzare la un pret incredibili: doar 28 de milioane de euro!

Construit în secolul al XII-lea, acesta este unul dintre puţinele castele medievale din Europa care au rămas intacte până în zilele noastre şi a fost în trecut reşedinţa oficială a papilor Pius al II-lea şi Pius al III-lea. Castelul si anexele sale, construite pe o proprietate de peste 600 de hectare, se află la est de oraşul italian Siena şi este înconjurat de plantaţii de viţă-de-vie, păduri, terenuri cultivate cu floarea soarelui şi mai multe clădiri cu specific agricol. Reşedinţa, ai cărei proprietari actuali nu doresc să îşi divulge identitatea este pusă în vânzare de Sotheby's International cu preţul de 28 milioane de euro.

Deşi nu se cunoaşte numele primului proprietar şi nici cel al persoanei care a ordonat construirea castelului, acesta a rămas în proprietatea unei proeminente familii italiene vreme de mai multe secole. Familia Piccolomini a locuit pe acea proprietate, cu intermitenţe, începând din secolul al XV-lea. Doi dintre cei mai notabili membri ai familiei Piccolomini, Enea Silvio Piccolomini şi Francesco Piccolomini, au devenit liderii Bisericii Catolice şi şi-au luat numele papale Pius al II-lea şi Pius al III-lea, relateaza Mediafax citand publicatia britanica The Daily Mail.

După mai multe generaţii, castelul şi-a schimbat proprietarul în jurul anului 1920. De curand, actualul proprietar a anuntat ca doreste sa renunte la castel, insa fara sa ofere un motiv pentru care l-a scos la vanzare. Aflat intr-o stare impecabila, castelul dispune de 10 dormitoare in cladirea principala, de un living impresionant si un atelier de pictura. 

Daca va intrebati care este echivalentul pe piata imobiliara a unei astfel de proprietati, aflati ca in Londra, un apartament de doar 3 camere, in zona de lux a orasului, costa cam la fel. De asemenea, la New York apartamente de asemenea valoare sunt scoase periodic la vanzare, asa ca proprietatea medievala pare un adevarat chilipir. 

Iata mai multe imagini cu fosta resedinta papala (foto dailymail.co.uk): 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea