Social

# concurs de design #jumpthegap #piatraonline

Cea de-a opta editie a concursului de design jumpthegap® a debutat la Moscova

Cea de a opta editie a competitiei internationale de design jumpthegap®, promovata de Roca, a fost prezentata pe data de 10 octombrie 2018, in cadrul unui eveniment gazduit de Muzeul de Arhitectura de Stat Schusev din Moscova (Rusia). Cu aceasta ocazie, au fost dezvaluite toate detaliile noii editii a concursului si s-au deschis oficial inregistrarile pe website-ul oficial al competitiei.

 

Cunoscuta la nivel mondial, competitia pune la dispozitie o platforma unde studentii si profesionistii din arhitectura si design-ul international, cu varsta sub 40 de ani, isi pot demonstra talentul oferind solutii conceptuale, sustenabile si inovatoare pentru spatiile de baie din viitor. De la prima editie din 2004, jumpthegap® a avut sprijinul BCD Barcelona Centre de Disseny (Centrul de Design din Barcelona), avand peste 20,600 de participanti din 134 de tari din toata lumea, de-a lungul celor sapte editii.

Categorii si premii

Trei premii vor fi acordate in cadrul concursului: la categoria Profesori si Studenti exista un premiu de 10.000 € pentru fiecare; premiul special de sustenabilitate We Are Water ajunge la 6.000 €.

Toate detaliile competitiei pot fi gasite pe pagina oficiala: www.jumpthegap.net

Date cheie si inscrieri

Perioada de inscriere va fi deschisa pe site-ul oficial www.jumpthegap.net din 10 octombrie 2018 pana pe 27 martie 2019. Perioada de depunere a proiectului va fi deschisa pana pe data de 25 aprilie 2019. O alta sesiune de inscrieri se desfasoara in luna mai si odata cu primirea tuturor proiectelor finale, juriul va face selectia finala in luna iunie. Ceremonia de decernare a premiilor, cu finalistii din intreaga lume, va avea loc la Muzeul Disseny Hub din Barcelona, pe 10 octombrie 2019.

Numele membrilor juriului au fost dezvaluite in timpul prezentarii, care a inaugurat noua editie a acestei competitii bianuale. Presedintele juriului va fi renumitul si premiatul architect Ruy Ohtake, din Brazilia. Prestigiosul architect Boris Voskoboynikov de la firma VOX Architects din Moscova a vorbit despre arhitectura de interior sub titlul: "indeplinirea visului, cautarea fericirii. Crearea unei noi intensitati."

Juriul

Inca de la prima editie, juriul jumpthegap® a iesit in evidenta prin selectia de profesionisti renumiti din domeniul arhitecturii si al designului. La aceasta editie, presedintele juriului este celebrul architect Brazilian Ruy Ohtake. Toti ceilalti membri ai juriului sunt profesionisti de renume din diverse tari ale lumii: Emilio Cabrero (Mexico),directorul Mexico City World Design Capital 2018 and a Saptamanii de Design din Mexic, Murat Tabanlıoglu (Turkey), fondatorul Tabanlıoğlu Architects, Dorota Koziara (Polonia) designer, artist si curator; Boris Voskoboynikov (Rusia), head and chief architect of the studio VOX Architects si castigatorul competitiilor rusesti si internationale; Carlo Ratti (Italia), arhitect, inginer, profesorul in cadrul MIT si partener fondator al firmei de design international si inovatie Carlo Ratti Associati; Josep Congost (Spania), Directorul Centrului de Design Roca si Isabel Roig (Spania), Director General al Centrului de Design Barcelona si fostul Presedinte al BEDA (Biroul de Asociatii de Design Europene).

Pentru premiul We are Water Foundation, membrii juriului sunt: Xavier Torras (Spain), Directorul Fundatiei We are Water; Deborah Seward (USA), Directorul Centrului de Informatii al Natiunilor Unite si Cheaw Hwei (Singapore), Head of Design pentru Philips in Asia si Head of Government and Public Affairs pentru Philips in Singapore.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea