Social

Cea de-a 16-a editie a Festivalului International de Teatru Atelier de la Baia Mare

In Baia Mare a debutat, duminica, cea de-a 16-a editie a Festivalului International de Teatru , care se va desfasura pana in data de 22 iunie, transmite corespondentul NewsIn.

Este cel mai vechi festival international de teatru din Romania, iar Baia Mare este pentru a treia oara consecutiv gazda acestui eveniment . Directorul artistic al Teatrului Municipal Baia Mare, Nicolae Weisz, a declarat ca in concurs vor fi prezentate 20 de spectacole din Romania, Austria, Ungaria, Anglia, Bulgaria si Japonia, iar pe scena vor urca peste 200 de actori.

Teatrul Municipal Baia Mare va avea in concurs doua spectacole, Portugalia, dupa Zoltan Egressy, si Caligula, de Albert Camus, directia de scena ale celor doua spectacole purtand amprenta lui . Pe scena Teatrului Municipal vor mai fi prezentate si spectacole ale Teatrului Act din Bucuresti, Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, Teatrului Independent 74 din Targu Mures si Teatrului National Cluj Napoca.

Tot in cadrul festivalului vor avea loc expozitii de fotografie, simpozioane si prezentarea unui film despre Cimitirul Vesel din . De asemenea, va fi organizata la fel ca si la editiile precedente sectiunea ,,Portrete in atelier ”, dedicate in acest an regizorului Radu Afrim si Teatrului Independent 74 din Targu Mures.

In cadrul Festivalului International de Teatru Atelier va avea loc si un colocviu consacrat implinirii a 60 de ani de la disparitia marelui om de teatru Antonin Arthaud, eveniment la care vor fi prezenti specialisti de teatru din Franta, Ungaria, Grecia, Bulgaria si Romania.

Dramaturgul Radu Macrinici, directorul Festivalului a afirmat ca acest eveniment cultural va conecta publicul baimarean la spectacolul modern.

,,Nu este o simpla adunatura de spectacole, este un eveniment construit in jurul unei idei. E un eveniment ce conecteaza publicul baimarean la spectacolul modern. Nu e un festival cu vedete, dar o sa va intalniti cu tinerele talente ale teatrului romanesc si european”, a declarat Radu Macrinici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea