Social

#repatriere decedati anglia #repatriere decedati

Ce trebuie sa stii despre repatrierea decedatilor?

Dupa anul 1989, o multime de cetateni romani au ales sa paraseasca tara plecand in diferite tari europene precum Germania, Spania, Italia, Franta, Austria, sau in tarile nordice precum Suedia, Danemarca sau Norvegia.

Ei bine, trebuie sa mentionam faptul ca in ultimii ani de zile, foarte multi cetateni romani au ales sa plece la munca in Marea Britanie, iar dintre acestia, cei mai multi au luat drumul Angliei.

Foarte multi dintre cei care au luat drumul acestor tari, mai ales dintre cei care au plecat spre Anglia au ajuns sa castige foarte multi bani si sa se intoarca acasa unde si-au cumparat sau si-au construit locuinte.

Altii au ales sa isi investeasca banii in fel si fel de afaceri, iar acum sunt foarte fericiti pentru traiul pe care il duc, pentru ca au familia aproape si au tot ce isi doresc.

Din pacate insa, exista foarte multi cetateni romani care au plecat in strainatate, si care fie in urma unor accidente de munca, fie din diferite alte motive si-au gasit sfarsitul departe de tara.

Familiile indurerate cu siguranta au facut tot posibilul pentru a-si repatria decedatii, iar pentru asta au contactat cele mai renumite firme care ofera servicii de repatriere decedati.

Si daca tot am specificat faptul ca in ultimii ani foarte multi cetateni romani au plecat in Anglia la munca, trebuie mentionat ca si acolo si-au pierdut foarte multi romani viata in ultimii ani de zile.

Din pacate pentru familiile acestora, un serviciu de repatriere decedati Anglia este mult mai costisitor decat un serviciu de repatriere decedati Austria de exemplu, sau decat repatrierea decedatilor din tari mai aproape de Romania.

De ce? Pentru ca in comparatie cu Austria sau cu alte tari europene din apropiere de Romania, Anglia este foarte departe, asa ca este normal ca transportul decedatilor sa coste atat de mult.

Cat despre decesele romanilor in strainatate, indiferent ca discutam aici despre Anglia sau nu, acestea trebuiesc sa fie inregistrate la autoritatile locale din tara respectiva. Decesele pot sa fie inregistrate si la ambasada sau la consulatul Romaniei din tara respectiva.

In cazul in care ambasada sau consulatul Romaniei sunt informate despre decesul unui cetatean roman in straniatate, acestea vor informa Ministerul Administratiei si Internelor din Romania, care va anunta familia decedatului in cel mai scurt timp.

Este important de mentionat si faptul ca inregistrarea decesului la ambasada sau la consulatul Romaniei, permite eliberarea unui certificat de deces romanesc, insa acesta se obtine doar in baza certificatului de deces eliberat mai intai de catre autoritatile locale din tara respectiva, si pe baza altor documente pe care le prevede legislatia romana.

In cazul in care nu s-a inregistrat la ambasada Romaniei sau la consulat decesul, atunci certificatul de deces romanesc, va fi eliberat pe baza certificatului de deces strain, dar si pe baza altor documente necesare care sunt prevazute in legislatia romana.

In conditiile in care decesul a fost cauzat de o actiune violenta, atunci trebuie solicitata interventia politiei locale pentru investigarea cazului, insa acest lucru poate intarzia procedura repatrierii decedatului.

Asadar, aceste detalii trebuie sa le cunoasca toate familiile indurerate care trebuie sa isi repatrieze decedatii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea