Social

#mersul ternurilor #cfr calatori

Ce trebuie sa stii despre mersul trenurilor catre Turcia, Grecia, Bulgaria

CFR Calatori a introdus inca de anul trecut curse speciale in afara tarii pe timpul programului estival. Tarile vizate sunt Turcia, Bulgaria si Grecia. Este un pas foarte important pentru CFR cat si pentru cei care doresc sa ajunga in Salonic, Istanbul sau Sofia cu trenul.

Pentru un bilet de calatorie catre Salonic, dus, trebuie sa platiti 44 de euro, iar daca doriti cuseta veti plati 55 sau 61 de euro in functie de numarul de persoane gazduit.

Pentru Sofia si Instanbul plecarile se fac zilnic la ora pranzului din Gara de Nord, iar pentru Grecia plecarile au loc o singura data pe saptamana, vinerea.

Pretul pe care un calator trebuie sa il plateasca pentru Sofia, capitala Bulgariei este de 29 de euro. Biletele se pot cumpara atat din gara cat si online, pretul difera in functie de cursul valutar. Cel mai sigur estea verificati online pe Mersul Trenurilor care sunt tarifele, atat pentru un singur calator, dar si pentru un grup mai mare, unde se pot aplica reduceri importante la biletele de calatorie.

Vagoanele de tip cuseta au fost modernizate si aduse la standarde internationale, inainte de a fi puse in functiune pe traseele speciale. CFR Calatori a investit 65 milioane de euro anul acesta pentru modernizarea vagoanelor cu sisteme de climatizare, prize, Wi-Fi gratuit, spatii generoase, urmand sa introduca in viitor si vagonul de tip restaurant. Si aceste vagoane necesita modernizare, pentru a avea tot confortul necesar si a oferi serviciile de care un calator pe o ruta lunga are nevoie.

Avantajul cel mai mare pe care il ofera este in primul rand pretul redus si confortul sporit. Trenul ofera o calatorie mult mai confortabila in comparatie cu masina, calatorii ajung la destinatie mult mai odihniti si fara incidente.

Un dezavantaj ar fi durata de timp pe care trebuie sa o petreci pana la destinatie, aceasta fiind destul de mare in comparatie cu a autoturismul. De exemplu, pana in Salonic cursa se intinde pe 17 ore, Sofia aproximatv 10 ore, iar catre Turcia veti calatori cu trenul timp de 7 ore. Pentru destinatia din urma, tmpul poate fi unul chiar mai bun cateodata, deoarece la vama cu Turcia, mergand cu autoturismul, se poate sta si pana la 6 ore atunci cand sunt zile libere de la stat si multi romani pleaca din tara pentru o minivacanta.

Programul trenurilor catre aceste destinatii va lua sfarsit in luna octombrie al fiecarui an. Pana atunci insa aveti timp sa va planificati o vacanta de sfarsit de vara, cand preturile vor incepe sa scada, atat la bilete cat si la tarifele de cazare din zonele vizate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea