Social

#superstitii Florii #traditii florii #duminica floriilor #florii

Ce trebuie sa faci inainte de Florii. 7 superstitii pe care trebuie sa le afli

Duminica aceasta, credinciosii ortodocsi si cei greco-catolici sarbatoresc Floriile, celebrand astfel intrarea lui Iisus in Ierusalim. Si cum oamenii au mereu superstitii cand vine vorba despre o mare sarbatoare, iata-le pe cele legate de Florii.

Se spune ca nu trebuie sa sadesti niciun pom inainte de Florii, pentru ca nu se va prinde. Tot in popor se mai spune ca, pentru a putea avea puteri tamaduitoare, ramurile de salcie trebuie culese doar in dimineata de Florii si nu inainte.

In unele zone ale tarii, tinere imbracate in mirese colinda din casa in casa si vestesc Lazarita, drama lui Lazar, primind la schimb placinte de post si fructe.

Traditia spune ca in Duminica Floriilor nu se face curatenie in casa, altfel iti va merge rau tot anul. Si tot potrivit vorbelor din batrani, in ajunul si in ziua de Florii nu trebuie sa te speli pe cap daca nu vrei sa iti albeasca parul.

De asemenea, se spune ca trebuie sa ajunezi in ziua de dinaintea Floriilor, iar duminica sa te impartasesti. Exista credinta ca dorinta pe care ti-o vei pune in Biserica in aceasta zi se va indeplini.

In unele zone ale tarii, se mananca muguri de salcie dupa ce ramurile au fost sfintite. Se crede ca in felul acesta te poti vindeca de boli.

Sursa foto: dcnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea