Social

#dimineata #trezire #zi perfecta #obiceiuri dimineata

Ce trebuie sa faci dimineata pentru a avea o zi perfecta

Cum iti incepi ziua, asa o sa iti mearga. A fost dovedit de cercetari sociologice, asa ca iata in continuare cum trebuie sa faci si ce greseli trebuie sa corectezi ca sa ai o zi perfecta.

Expune-te la lumina zilei

Profita cat mai mult de lumina naturala dimineata. Expunerea cel putin 20-30 de minute la lumina naturala, in cursul diminetii, ajuta la reglarea ceasului biologic al organismului si la reglarea nivelului de energie, a apetitului si a metabolismului, scrie descopera.ro.

Bea apa

Hidrateaza-te suficient. Bea cel putin jumatate de litru de lichide in prima ora de dupa trezire, pentru a te simti mai energic si mai bine dispus, recomanda specialistii.

Mananca ceva inainte sa faci exercitii fizice

Un studiu britanic sugereaza ca sportul facut dimineata pe stomacul gol poate duce la aparitia in cursul zilei a unei stari neplacute, caracterizata prin irascibilitate si "ceata pe creier".

Consuma proteine

E bine ca la micul dejun sa mananci, pe langa cereale si fructe, si alimente bogate in proteine, cum ar fi oua.

Nu te stresa in drum spre serviciu

Emotiile suscitate de drumul pana la serviciu, fie pozitive, fie negative, influenteaza sentimentul general de satisfactie in viata. Incearca sa te simti bine ascultand muzica preferata.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea