Social

#planor Postavarul # Mircea Craciun # Masivul Postavarul #pilot diparut

1.300 de oameni il cauta pe pilotul disparut. Ce spune Raed Arafat

Cazul pilotului Mircea Craciun, care a disparut cu planorul joi dupa ce si-a luat zborul din Masivul Postavarul, este in continuare in atentia autoritatilor. Desi la un moment dat s-a zvonit chiar ca pilotul a fost gasit decedat, autoritatile au anuntat ca au intrat in cea de-a patra zi de cautari, iar numarul efectivelor care participa la aceasta operatiune a fost suplimentat, dupa cum a anuntat luni secretarul de stat din cadrul MAI, Raed Arafat.  1.350 de oameni il cauta pe pilotul disparut, iar aria cautarilor a fost extinsa.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a afirmat duminica, la Predeal, ca pilotul planorului disparut este cautat in continuare cu avioane, elicoptere si parapante, in calculul traseelor de cautari fiind folosita si o fotografie a planorului realizata de la sol in ziua respectiva, inainte de disparitia acestuia.

Luni, dr Raed Arafat a facut noi declaratii: "Dupa analiza de duminica, a fost pornita cautarea terestra, dar numai pe zonele impadurite, din traiectele pe care de regula le practica pilotul si care au fost analizate si de meteorologi, ca ar fi posibil sa fi ajuns pe acolo. Aceste traiecte au fost date in judetele Harghita, Covasna, Bacau, unde acum avem echipe care cauta in zona respectiva, cativa kilometri la dreapta ai la stanga traiectelor care s-au pus pe harta.

Aviatia continua sa activeze astazi, pana seara, in anumite zone care ni s-au dat, inclusiv din judetele Prahova si Argea. Efectivele care lucreaza astazi sunt deja de peste 1.200 de persoane: politisti, jandarmi, salvamontiati, voluntari, pompieri, personal de la Oculul Silvic. Cu siguranta este cea mai mare operatiune de cautare/salvare", a spus Raed Arafat.

Joi, in jurul orei 21.50, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov a fost sesizat de catre ROMATSA ca un planor care a decolat in jurul orei 12.30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la baza.

Din datele obtinute a reiesit ca pilotul aparatului de zbor, Mircea Craciun, are 56 de ani, "mare experienta" si executa un zbor privat in zona Postavarul, potrivit MAI.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea